to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:22 | 19.10.2016

Πολιτική

Ν. Παππάς: Στόχος μας η συναίνεση - Σταθερή η προσήλωση στην ανάγκη συγκρότησης του ΕΣΡ

Η υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων, για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης απορρέει από το Σύνταγμα και είναι διαρκής, τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ενώ σημείωσε ότι η συγκρότησή του είναι απαραίτητη και για την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών.


Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το αν η τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί θα έχει το ίδιο περιεχόμενο με εκείνη που απεσύρθη ο υπουργός Επικρατείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για αλλαγές και ευρύτερες συναινέσεις. «Θα αναμένουμε ιδέες και προτάσεις έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να δίνει μάχες οπισθοφυλακών.

 

Συνεχίζοντας χαρακτήρισε το νέο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, «μεγάλη τομή που αντιστρέφει το βέλος της προτεραιότητας από τα ιδιωτικά συμφέροντα στο δημόσιο συμφέρον, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της ακύρωσης του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Παππάς, τόνισε ότι η ακύρωση του νόμου θα οδηγήσει στην προτεραία κατάσταση ο διαγωνισμός δεν θα έχει νομική βάση, οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα μπορούν δικαίως να διεκδικήσουν δικαστικά τα χρήματά τους ενώ αναγνώρισε ότι η εξέλιξη αυτή θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τους νεοεισερχόμενους».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις θέσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς είπε ότι οι θέσεις εργασίας είναι περισσότερο διασφαλισμένες γιατί αντίθετα με την προηγούμενη παράνομη κατάσταση των υπερχρεωμένων και μη βιώσιμων επιχειρήσεων με το νέο νόμο «βάζουμε ένα φρένο στην αυξητική καμπύλη των χρεών και την πτωτική καμπύλη της απασχόλησης.

«Πριν από το νόμο δεν υπήρχε καμιά ρύθμιση και όλες οι θέσεις ήταν επισφαλείς», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας .

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)