to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:27 | 07.09.2018

Οικονομία

#ΔΕΘ2018: Θεματικό πάρκο με «start ups» οργανώνει το υπουργείο ΨΗΠΤΕ

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στο πλαίσιο της φιλοξενίας περισσότερων από 100 νεοφυών επιχειρήσεων (start ups) στο θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα» της φετινής ΔΕΘ, δρομολόγησε τη μετακίνηση των συμμετεχόντων start uppers από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη με ειδικό δρομολόγιο τρένου. Στο τρένο επιβιβάστηκε ήδη και ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.


"Είναι ένα ξεχωριστό μήνυμα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει το ανθρώπινο δυναμικό, τις ιδέες, αλλά πλέον και την ωριμότητα στην πολιτική ηγεσία και την πολιτική βούληση να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους, ούτως ώστε να έλθουν σε επαφή με το ευρύτερο καταναλωτικό και επενδυτικό κοινό για να παρουσιάσουν τις ιδέες και τα προϊόντα τους", δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), Νίκος Παππάς, κατά την αναχώρηση από την Αθήνα τρένου –με ειδικό δρομολόγιο – το οποίο μεταφέρει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τους εκπροσώπους περισσοτέρων από 100 νεοφυών επιχειρήσεων (start- up).

"Είναι ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν έχει πραγματικά να ζηλέψει και να φοβηθεί ούτε από τους γείτονές της, ούτε από τους φίλους της, ούτε από τους εχθρούς της ή λιγότερο εχθρούς της", ανέφερε ο κ. Παππάς σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ–ΜΠΕ, διευκρινίζοντας πως οι start–uppers εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, τους χώρους της πληροφορικής, της ρομποτικής και των οπτικοακουστικών μέσων.

Αναφερόμενος και στις συνέργειες που επιδιώκει το υπουργείο ΨΗΠΤΕ με άλλα υπουργεία, όπως τα Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υποδομών, μέσα από την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων, ο κ. Παππάς εξήγησε πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δημόσιου τομέα δύναται να γίνει ατμομηχανή "για να έχουμε ψηφιακό μετασχηματισμό συνολικά της παραγωγής και στο σύνολο της οικονομίας", ενώ "με την επιτάχυνση των διαδικασιών θα μπορούμε να κάνουμε τομές, οι οποίες θα κάνουν τη διαφορά".

"Βασικός μοχλός για να μπει η χώρα στη σφαίρα της νέας βιώσιμης ανάπτυξης, δηλαδή το πώς θα αναπτυχθούν και θα διαχυθούν οι νέες αυτές τεχνολογίες στην καθημερινή μας ζωή, στην παραγωγή, στην κατανάλωση, στην ψυχαγωγία, είναι το κρίσιμο ερώτημα πολιτικής και εδώ καλείται η πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων", υπογράμμισε ο υπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με το νομοσχέδιο "πρόσβαση των μονίμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας", που πρόκειται να εισαχθεί στην ολομέλεια της βουλής την ερχόμενη Τρίτη και την προοπτική επίτευξης ευρύτερων συναινέσεων στην ψηφοφορία ο κ. Παππάς σημείωσε: "είναι το νομοσχέδιο με το οποίο καλύπτουμε τη βασική ανάγκη 400.000 συμπολιτών μας για να έχουν πρόσβαση στο ελληνικό τηλεοπτικό σήμα. Αυτό ήταν δυστυχώς μια μαύρη τρύπα στην ανάπτυξη του δικτύου της ψηφιακής τηλεόρασης, επειδή, ακριβώς, έγινε με στρεβλό τρόπο και με κριτήρια τα οποία δεν μπόρεσαν τελικώς να ανταποκριθούν στη βασική και θεμελιώδη αυτή ανάγκη. Πάντα είμαστε αισιόδοξοι και θα δώσουμε μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για να πάρει όσο μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική συναίνεση αυτό το νομοσχέδιο".

Το θεματικό πάρκο του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ θα αναπτυχθεί, συγκεντρώνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύνολο της start up κοινότητας και καταλαμβάνοντας ολόκληρο το περίπτερο 12, το δεύτερο μεγαλύτερο περίπτερο του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (συνολικού εμβαδού περίπου 3.000 τ.μ.). Η «Ψηφιακή Ελλάδα» θα λειτουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ (8-16 Σεπτεμβρίου), ακριβώς δίπλα στο περίπτερο 13, όπου θα βρίσκονται οι ΗΠΑ, τιμώμενη χώρα της 83ης ΔΕΘ. Η αμερικανική συμμετοχή θα δώσει έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και την καινοτομία (με τη συμμετοχή εταιρειών που βρίσκονται στην αιχμή της νέας τεχνολογίας παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων οι Facebook, Microsoft, Google και Cisco), παρέχοντας στους Ελληνες start uppers την ευκαιρία για σημαντικές επαφές και networking.

Στην «Ψηφιακή Ελλάδα» οι Έλληνες επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν –χωρίς κόστος (αφού η συμμετοχή τους χρηματοδοτείται από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ)- τις καινοτόμες ιδέες τους, τη φρέσκια ματιά τους στον τρόπο που έχουμε μάθει να λειτουργούμε, τα προϊόντα και τα επιτεύγματά τους, πλαισιωμένοι από ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών και workshops σε θέματα νέων τεχνολογιών, creative industry, ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και ψηφιακών δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο του προγράμματος παράλληλων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με διακεκριμένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους φορέων υποστήριξης του οικοσυστήματος, με προτεραιότητα στον εντοπισμό πηγών χρηματοδότησης και στις επαφές με επενδυτές.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΡΤ3, στο περίπτερο 12 θα λειτουργήσει ραδιοτηλεοπτικό στούντιο, μέσω του οποίου οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να απευθυνθούν στο σύνολο της επικράτειας και σε όλο τον κόσμο, όπου φτάνει το σήμα της ΕΡΤ.

Προκειμένου, μάλιστα, να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των start ups, το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ θα δρομολογήσει τρένο, το οποίο θα μεταφέρει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη αποκλειστικά τους συμμετέχοντες στην «Ψηφιακή Ελλάδα».

Το στίγμα για το μέλλον της οπτικοακουστικής παραγωγής στην Ελλάδα θα δώσει ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, στο χώρο του Περιπτέρου και παρουσία κοινού, την Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00.

Τα εγκαίνια του Περιπτέρου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, στις 11:00 π.μ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)