to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:11 | 13.09.2016

Πολιτική

Ν. Παππάς στο Κόκκινο: Με ασπίδα τους εργαζόμενους επιχειρείται η επιβολή επιχειρηματικών επιλογών

Για στοχοποίηση έκανε λόγο ο κ. Παππάς αναφερόμενος στα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούν το πρόσωπό του, σχολιάζοντας ότι «κάνουν τακτικό λάθος όσοι προχωρούν σε προσωπικές επιθέσεις, νομίζοντας ότι οι πολιτικές μας είναι προσωπικές και θα αλλάξουν αν έλθει κάποιος άλλος».


Ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς μίλησε Στο Κόκκινο και τους Κ. Αρβανίτη και Στ. Σχινά.

Για τα επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες:

«..Η συνταγή είναι υπομονή και επιμονή. Εάν κάποιος κάτσει και δει ψύχραιμα την αλληλουχία των επιχειρημάτων που έχει εκτοξευτεί σε αυτή τη διαδικασία θα βγάλει πάρα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Με τελευταίο βέβαια το θέμα των εργαζομένων. Στο οποίο γίνεται κατά τη γνώμη μου μία απαράδεκτη προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας. Η οποία είναι ότι πέραν του γενικού, της μεγάλης εικόνας, η οποία μεγάλη εικόνα είναι η ΝΔ που μας αντιπολιτεύεται είναι το κόμμα το οποίο δεσμεύτηκε για 5000 απολύσεις στο δημόσιο το 2015 και για 10.000 απολύσεις στο δημόσιο το 2016 με την 5η αξιολόγηση, δεσμεύτηκε για ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, γκρίνιαζε όταν βάλαμε το όριο των 400 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στο νόμο τον επίμαχο τον 4339 και τώρα και προσέξτε τι λέει, ότι η δική μας διαδικασία αδειοδότησης θα έχει ως αποτέλεσμα τις απολύσεις και την ανεργία.

Η αγορά η τηλεοπτική χαρακτηρίζονταν από δύο καμπύλες. Μία πτωτική και μία ανοδική. Η πτωτική καμπύλη ήταν η καμπύλη της απασχόλησης και η ανοδική καμπύλη ήταν η καμπύλη των χρεών. Άρα μειούμενη διαρκώς η απασχόληση και αυξανόμενα χρέη. Άρα λοιπόν ένας φαύλος κύκλος στον οποίο δεν θα υπήρχε κανένα πάτωμα, κανένας πάτος ακριβώς σε αυτή την πορεία της μειούμενης απασχόλησης. Ο δικός μας ο νόμος όχι μόνο βάζει το ελάχιστο όριο απασχόλησης, αλλά εισάγει μαζί με άλλες ρυθμίσεις διαφάνειας στη διαφημιστική αγορά και πλατφόρμα διάθεσης του διαφημιστικού χρόνου και μετά έχουμε διαμαρτυρίες με αποκορύφωμα τα γεγονότα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης..»

Για το ζήτημα των θέσεων εργασίας

«Οι εργαζόμενοι σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό θα πρέπει να ζητήσουν να κοιτάξουν στα μάτια τις εργοδοσίες τους. Επειδή μου αναφέρατε στην ερώτηση το παράδειγμα του τηλεοπτικού σταθμού alpha, από όσα γνωρίζω και από τα δημοσιεύματα υπάρχουν επιχειρηματικές προτάσεις οι οποίες μπορούν να προστατεύσουν την απασχόληση. Συνεπώς άλλοι θα έπρεπε να ερωτηθούν γιατί χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ως ασπίδα στα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Και οι εργαζόμενοι να κοιτάξουν στα μάτια την εργοδοσία τους. Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα ούτως ώστε να υπάρχουν κίνητρα για τους νέους αδειοδοτημένους σταθμούς να απασχολήσουν όποιον κόσμο βρεθεί σε δύσκολη θέση. Εδώ πρόκειται για επιχειρηματικές επιλογές οι οποίες προσπαθούν με την ασπίδα των εργαζομένων να επιβληθούν. Δεν θα συμβεί αυτό…»

Για την δέσμευση της ΝΔ να προκηρύξει και νέες άδειες

«Προσέξτε μια αντίφαση. Τι πάει να πει θα δοθούν και άλλες άδειες; Εγώ έχω υποστεί σφοδρή κριτική ότι είμαι Γεωργαλάς, φασίστας, χουντικός και εγώ δεν ξέρω τι, επειδή η απόφαση για τον αριθμό των αδειών ήταν στην Βουλή και όχι στο ΕΣΡ, έλεγε η ΝΔ. Τώρα πως έρχεται η ΝΔ και λέει ότι θα δώσει και άλλες άδειες; Εάν ποτέ γίνει κυβέρνηση θα αποφασίσει αυτή για τον αριθμό των αδειών; Όπως έκανε ο κ. Ρουσόπουλος στον δικό του νόμο;..»

«Κανένας από τους προσωρινούς υπερθεματιστές δεν επιθυμεί το να υπάρχουν περισσότερες άδειες. Διότι εδώ πέρα υπάρχει ένα θέμα, για εμάς είναι πολιτικό, αλλά και αυτοί πλέον ως υπερθεματιστές, θέλουν η αγορά να μείνει με τους καθαρούς κανόνες τους οποίους ο νόμος μας προέβλεψε. Νομίζω ότι υπήρξε πολύ υποκρισία τόσο κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου όσο και κατά την διεξαγωγή του διαγωνισμού, αλλά αυτά έχουμε μάθει να τα αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και να προχωρούμε.» 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)