to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:50 | 14.10.2018

Πολιτική

Ν. Παππάς στο Documento: «Η ΝΔ κατάπιε τη γλώσσα της για τις άδειες και μιλά για την ΕΡΤ»

Απάντηση στις δηλώσεις και τα δημοσιεύματα που στοχεύουν την ΕΡΤ, δίνει σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευτεί αύριο, Κυριακή 14/10, στην εφημερίδα «Documento», ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης


Απάντηση στις δηλώσεις και τα δημοσιεύματα που στοχεύουν την ΕΡΤ, δίνει σε συνέντευξή του, που δημοιεύεεται σήμερα Κυριακή 14/10,  στην εφημερίδα «Documento, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, λέγοντας ότι το κρατικό κανάλι «είχε καταστεί για χρόνια όμηρος ιδιωτικών συμφερόντων» και ότι «η λήξη της ομηρίας αυτής έχει ενοχλήσει πολλούς». Μάλιστα, σχολιάζει ότι «το να συζητάει κανείς με τη ΝΔ για τη βελτίωση της ΕΡΤ, είναι σαν να ανταλλάζει συνταγές μαγειρικής με κανίβαλους».

«Οι κατηγορίες αυτές μας γυρίζουν στο πρόσφατο παρελθόν και στη λάσπη που δεχθήκαμε για το μεγάλο -και κερδισμένο πλέον- στοίχημα των τηλεοπτικών αδειών. Τότε ακούγαμε το “υπουργός καναλάρχης”, γιατί τολμήσαμε να αγγίξουμε μία από τις βασικές πλευρές του τριγώνου της διαπλοκής, τα κανάλια».

Και συμπληρώνει: «Τώρα που η Νέα Δημοκρατία έχει καταπιεί τη γλώσσα της για τις άδειες, ξεκίνησε να μιλά για την ΕΡΤ. Ίσως, βέβαια, ανησυχούν επειδή συγκροτείται η επιτροπή διερεύνησης του κόστους του “μαύρου”».

Επίσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρεται στην  προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης να καταργηθεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων.

«Η προστασία των συντάξεων αποτελεί βασική στρατηγική επιλογή για την ελληνική κυβέρνηση. Το μέτρο αυτό καταργείται προτού καν γεννηθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ερωτώμενος για τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο κ. Παππάς σχολίασε ότι «η εξωτερική πολιτική ασκείται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, με γνωστά και φανερά αποτελέσματα».

Επίσης, για το ενδεχόμενο να καταθέσει η ΝΔ πρόταση μομφής στη Βουλή με αφορμή το ονοματολογικό, ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι «καμία πρόταση μομφής με βάση το μακεδονικό δεν πρόκειται να τελεσφορήσει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)