to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:27 | 11.09.2016

Πολιτική

Ν. Παππάς στη #deth2016: Αναντικατάστατος ο ρόλος των δημόσιων μέσων ενημέρωσης

Στον "αναντικατάστατο ρόλο" των δημόσιων μέσων ενημέρωσης αλλά και το έργο που επιτελεί το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στον τομέα της ενημέρωσης αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του Πρακτορείου στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Στον "αναντικατάστατο ρόλο" των δημόσιων μέσων ενημέρωσης αλλά και το έργο που επιτελεί το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στον τομέα της ενημέρωσης αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του Πρακτορείου στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. "Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης έχουν έναν ρόλο να παίξουν αναντικατάστατο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και επισήμανε πως "το κίνητρο των δημοσίων μέσων ενημέρωσης είναι αποκλειστικά και μόνο η ενημέρωση των πολιτών". Σε ό,τι αφορά τη δράση του ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε πως "χαιρόμαστε να βλέπουμε το Πρακτορείο να απλώνει τη δραστηριότητά του και να κατακτά βήμα βήμα τον ρόλο που αξίζει, τον ρόλο που οι πολίτες ευελπιστούν να έχει".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος αναφέρθηκε στο γεγονός της κλοπής των ειδήσεων του Πρακτορείου από διάφορα blogs και sites και ζήτησε τη συνδρομή της Πολιτείας για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, με τον υπουργό Επικρατείας να τονίζει: "Αυτό είναι αποτύπωμα μιας κουλτούρας και αντίληψης λειτουργίας που υπάρχει στον χώρο των ΜΜΕ στην Ελλάδα. Είχαμε πρόσφατα αντίστοιχο κρούσμα -που είναι και πιο κραυγαλέο- με την εικόνα από την ΕΡΤ. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτά που πρέπει για να σταματήσει. Δηλαδή να διεκδικήσει και ο δημόσιος φορέας τα έννομα δικαιώματά του και να προχωρήσουμε στο μητρώο των online media, όπου θα μπορούμε να έχουμε μια εποπτεία του τι συμβαίνει σε αυτόν τον χώρο".

Επισήμανε ακόμη ότι "δεν είναι πλέον ο δημόσιος φορέας της ενημέρωσης μία αποθήκη, στην οποία ορισμένοι ή πολλοί μπορούν να πλιατσικολογούν" και υπογράμμισε: "Αυτό πρέπει πραγματικά να τελειώσει διότι γίνεται και από τους ανθρώπους που εργάζονται στο Πρακτορείο μία υπερπροσπάθεια, μία προσπάθεια που είναι εθνικών διαστάσεων. Δεν έχει τη μερικότητα που μπορεί να έχει ένα ιδιωτικό ή μικρότερο μέσο ενημέρωσης. Φαντάζεστε π.χ. να μην ήταν το Αθηναϊκό Πρακτορείο στην Ειδομένη, όπου τα μάτια όλου του κόσμου ήτα στραμμένα εκεί πάνω;".

"Με βήματα σταθερά η Ελλάδα γυρίζει σελίδα"

Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στην ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ λέγοντας ότι έδειξε τα βήματα που έχουν γίνει από τις περσινές εκλογές και τόνισε: "Με βήματα σταθερά η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η Ελλάδα γίνεται αντιληπτή πλέον από τον κόσμο, όχι ως μια χώρα σε κρίση, αλλά ως μία χώρα η οποία επανακάμπτει. Και επανακάμπτει σε όλα τα επίπεδα". Απαντώντας στην κριτική που άσκησε η Νέα Δημοκρατία στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού ότι "η μόνη πολιτική που ξέρει (η κυβέρνηση) είναι αυτή που αναδιανέμει μιζέρια και φτώχεια σε όλους", ο κ. Παππάς τόνισε: "Σε αυτό είναι ειδική η Νέα Δημοκρατία. Θα θέλαμε να μας πει από την εφαρμοσμένη μας πολιτική, εκτός από τον νόμο για τα κανάλια ποιους νόμους θα καταργήσει. Μήπως θα καταργήσει τον νόμο που δίνει το δικαίωμα πρόσβασης στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Θα επαναφέρει τις δεσμεύσεις της πέμπτης αξιολόγησης για απολύσεις στο Δημόσιο;".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)