to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:14 | 08.04.2020

Πολιτική

Ν. Παππάς: Σφιχταγκαλιασμένη με την ατζέντα του ΣΕΒ η ΝΔ

Από τις συνεντεύξεις του τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Νότιου Τομέα Β' Αθηνών, Νίκου Παππά, στον Αθήνα 984 και την ΕΡΤ.


«Η κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική της αδράνειας. Έχει σφιχταγκαλιάσει, δηλαδή, την ατζέντα του ΣΕΒ, η οποία είναι ασύμβατη με τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας και της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. Μια λογική που θέλει την επιβίωση μόνο των ισχυρών επιχειρήσεων, στις οποίες θα μοιραστεί το δημόσιο χρήμα την επόμενη μέρα», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β' Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Αθήνα 984 και τον δημοσιογράφο Άρη Τόλιο.

Στο πλαίσιο της κριτικής του, τόνισε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που στηρίζουν την απασχόληση στη χώρα, βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, καθώς δεν έχουν πρόσβαση σε εγγυήσεις ή τραπεζικό δανεισμό και το μόνο που βλέπουν είναι τις θριαμβολογίες κυβερνητικών στελεχών για ένα αίτημα συγκρότησης προγράμματος εγγυήσεων 2 δισ. ευρώ, όταν η Πορτογαλία προχωρά σε αντίστοιχο πρόγραμμα 13 δισ. ευρώ».

Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με τις άμεσες παρεμβάσεις των 26 δισ. ευρώ, είναι απολύτως ρεαλιστικό και κοστολογημένο, κινείται στο επίπεδο των μέτρων που λαμβάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δίνει «απάντηση» σε όσους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες σκέφτονται αν και πως θα ανοίξουν μετά την άρση των μέτρων, αν και πως θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, καθώς δίνει δυνατότητα πρόσβασης σε εγγυήσεις, χρηματοδοτούμενα προγράμματα και κεφάλαια κίνησης.

Μιλώντας λίγο νωρίτερα στην ΕΡΤ, επεσήμανε ότι «η Ελλάδα, εκτός από τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη χαλάρωση των ευρωπαϊκών κανόνων, έχει και ένα ακόμα μοναδικό πλεονέκτημα, την ύπαρξη του μαξιλαριού Τσίπρα. Το κομμάτι που δεν αφορά στην εξυπηρέτηση του χρέους πρέπει να αξιοποιηθεί. Για να καλύψουμε τους μισθούς και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, με προϋπόθεση τη μη αναστολή των συμβάσεων εργασίας, αλλά και για να δώσουμε απευθείας ενισχύσεις στις επιχειρήσεις».

Προσομοίωσε, δε, την πολιτική της ΝΔ με «γκάζι στην κατηφόρα», η οποία -αν και δεν έχουμε φαινόμενα εξάπλωσης της πανδημίας, όπως σε άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες- θα μας οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες για την οικονομία και την απασχόληση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)