to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:56 | 30.09.2016

Πολιτική

Ν. Παππάς προς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και καναλάρχες: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου (βίντεο)

Ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από καθόλου έννομα συμφέροντα όσων νόμιζαν πως η αεροπειρατεία των συχνοτήτων θα συνεχιζόταν για πάντα, ενώ χαρακτήρισε ντροπή και αίσχος για όσους ανεπιτυχώς επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς για να διαφυλάξουν τα ειδικά και ιδιαίτερα συμφέροντά τους


 

Δριμεία επίθεση σε ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και καναλάρχες εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, υπογραμμίζοντας πως κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο Ν. Παππάς, ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών ήταν μια κορυφαία δέσμευση της κυβέρνησης και αποδείχθηκε πως ήταν θωρακισμένος από όλες τις πλευρές και είχε δικλείδες ασφαλείας για όλα τα ενδεχόμενα.

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από καθόλου έννομα συμφέροντα όσων νόμιζαν πως η αεροπειρατεία των συχνοτήτων θα συνεχιζόταν για πάντα, ενώ χαρακτήρισε ντροπή και αίσχος για όσους ανεπιτυχώς επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς για να διαφυλάξουν τα ειδικά και ιδιαίτερα συμφέροντά τους.

Διευκρίνισε πως από τον Ιανουάριο του 2015 έχουν εισπραχθεί πάνω από 51 εκατομμύρια ευρώ από τα τέλη χρήσης συχνοτήτων και από το φόρο στη διαφήμιση, σημειώνοντας πως αυτός ο φόρος είχε νομοθετηθεί, αλλά διαρκώς «ξεχνούσαν να καταλογίσουν και να τον εισπράξουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Με τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί από τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με τον κ. Παππά, επιτρέπεται σε 15.000 παιδιά να έχουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς και επιπλέον έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία για τη στήριξη των νοσοκομείων με 4.000 νοσηλευτές.

«Μια μεγάλη τομή, μια μεγάλη μεταρρύθμιση ολοκληρώνεται, ας το καταλάβουν, πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, το νέο τηλεοπτικό τοπίο σε λίγες ημέρες θα είναι πραγματικότητα» κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

Τέλος, ο N. Παππάς, αφήνοντας σαφείς αιχμές, δήλωσε πως οι πολίτες πλέον γνωρίζουν πως κάποια δελτία ειδήσεων δεν είναι δελτία για την ενημέρωση τους, αλλά είναι δελτία για την υπεράσπιση των συμφερόντων ιδιοκτησιών.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Επικρατείας έχει ως εξής:

«Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών ήταν από την πρώτη στιγμή θωρακισμένος από όλες τις πλευρές και είχε δικλείδες ασφαλείας για όλα τα ενδεχόμενα.

Σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ που κάνουν λόγο για ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας ολοκληρώνεται.

Η ΝΔ επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από τα καθόλου έννομα συμφέροντα όσων νόμιζαν ότι η αεροπειρατεία των συχνοτήτων θα συνεχίζονταν για πάντα.

Είναι ντροπή και αίσχος για όσους ανεπιτυχώς επιχείρησαν να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς για να διαφυλάξουν τα καθόλου έννομα συμφέροντά τους.

Πόσα εισέπραξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί 27 ολόκληρα χρόνια από τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων; ΜΗΔΕΝ.

Τα χρήματα της 1ης δόσης έχουν ήδη εισπραχθεί.

Οι τέσσερις υπερθεματιστές της δημοπρασίας κατέθεσαν 85 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο, καθώς πριν από λίγο κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος και ο κ. Σαββίδης.

Άλλα 3 εκατ. ευρώ εισπράττονται από την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής του κ. Καλογρίτσα, που αποχώρησε νωρίτερα από τη διαδικασία.

Από τον Ιανουάριο του 2015 έχουμε εισπράξει επιπλέον 51 εκατ. ευρώ από τα τέλη χρήσης συχνοτήτων και το φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης, που παγίως «ξεχνούσαν» οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Συνολικά, μαζί με τις επόμενες δόσεις, 309 εκατ. ευρώ είναι ήδη κατοχυρωμένα υπέρ του ελληνικού λαού από την αξιοποίηση ενός δημόσιου αγαθού, το οποίο ηΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επέμεναν επί δεκαετίες να χαρίζουν στους καναλάρχες.

Ήδη, τα χρήματα αυτά επιτρέπουν σε δεκαπέντε χιλιάδες περισσότερα παιδιά να πάνε φέτος στους παιδικούς σταθμούς.

Ήδη, αρχίζει η διαδικασία για τη στήριξη των νοσοκομείων με επιπλέον 4.000 νοσηλευτές.

Ήδη, προχωρά η εκπόνηση του προγράμματος στήριξης νέων διδακτόρων.

Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον, πως κάποια δελτία ειδήσεων δεν είναι δελτία για την ενημέρωση. Είναι δελτία υπεράσπισης ειδικών συμφερόντων των ιδιοκτητών των καναλιών.

Η λάσπη όμως γυρίζει πίσω στους εκτοξευτές της».

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)