to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:25 | 22.07.2020

Πολιτική

Ν. Παππάς: Προφανές ότι είχε στηθεί σύστημα συστηματικών παρακολουθήσεων (βίντεο)

«Εσείς οι ίδιοι ομολογήσατε ότι δεν υπήρξε σκευωρία, διότι διευρύνατε το κατηγορητήριο. Δεν άκουσα σήμερα από εσάς καμία αναφορά για το ότι η ίδια η εταιρεία παραδέχθηκε ότι χρημάτιζε στην Ελλάδα για να ευνοείται. Θέλετε να την ξεχάσετε αυτή την ομολογία; Θα διεκδικήσετε αποζημιώσεις από την εταιρεία, προς όφελος του ελληνικού δημοσίου; Ή μήπως πρέπει να τους πληρώσουμε και για ψυχική οδύνη»


Υπό τη βαριά σκιά των εξελίξεων, και στην οικονομία και στα ελληνοτουρκικά, η κυβερνητική πλειοψηφία επιδίδεται σε συστηματική προσπάθεια αντιπερισπασμού, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής (22/7/20).

«Εσείς οι ίδιοι ομολογήσατε ότι δεν υπήρξε σκευωρία, διότι διευρύνατε το κατηγορητήριο. Δεν άκουσα σήμερα από εσάς καμία αναφορά για το ότι η ίδια η εταιρεία παραδέχθηκε ότι χρημάτιζε στην Ελλάδα για να ευνοείται. Θέλετε να την ξεχάσετε αυτή την ομολογία; Θα διεκδικήσετε αποζημιώσεις από την εταιρεία, προς όφελος του ελληνικού δημοσίου; Ή μήπως πρέπει να τους πληρώσουμε και για ψυχική οδύνη», είπε ο Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς μίλησε για στοχοποίηση του. «Υπάρχει το ζήτημα των καναλιών. Έχετε πολύ μεγάλο θράσος. Τριάντα χρόνια το ελληνικό δημόσιο δεν είχε εισπράξει ούτε ένα ευρώ με τις άδειες. Δεν έχει υπάρξει διαγωνισμός που να πέρασε μεγαλύτερο και πολλαπλό κόσκινο, από τον διαγωνισμό για τις άδειες. Με βάση αυτόν τον διαγωνισμό, το ΕΣΡ αποφάσισε ομόφωνα ότι οι άδειες αποτιμώνται στα 250 εκατομμύρια ευρώ. Και αντί να ζητήσετε συγνώμη, λέτε σήμερα όσα λέτε», είπε ο κ. Παππάς που κατηγόρησε ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής ότι σκοπίμως δεν εισέπραξαν τα 150 εκατομμύρια από το φόρο διαφήμισης και τα τέλη χρήσης συχνοτήτων.

Αναφερόμενος στην ηχογραφημένη συνομιλία του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είναι προφανές ότι εδώ είχε στηθεί ένα ολόκληρο σύστημα συστηματικών παρακολουθήσεων. Προσέξετε όμως, αυτοί που διακινούν ότι υπάρχουν και άλλες κασέτες, μήπως το απευθύνουν σε εσάς το μήνυμα γιατί έχουν υπάρξει κολλητοί σας για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

Είπε ακόμη ότι η συνομιλία που «παρανόμως ηχογράφησε ο εν λόγω κύριος απέδειξε τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι η παρέμβαση έγινε κατόπιν έκκλησης της χώρας του Ισραήλ».

Ο Νίκος Παππάς είπε εξάλλου: «Σε λίγη ώρα που θα ανέβει στο βήμα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος «κρύβεται», πρέπει να απαντήσει γιατί το 2013 είπε στον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη «μην ακουμπάς τον Μιωνή και τον Παπασταύρου γιατί μας έχουν βοηθήσει». Θα ήταν πράξη πολιτικής γενναιότητας να έρθει ο Σαμαράς στην προανακριτική αλλά δεν το έκανε. Θα ήταν πράξη γενναιότητας να έρθει ο Σαμαράς για κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τον Δ. Παπαγγελόπουλο».

Οι αναφορές του κ. Παππά προκάλεσαν σχόλια βουλευτών από τα έδρανα της ΝΔ. «Αυτό το βήμα είναι ιερό και απαιτεί και ένα επίπεδο. Είναι προφανές ότι τα εντελλούμενα του Φρουζή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος αυτού του επιπέδου», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση στον Σαμαρά

Ο Ν. Παππάς πήρε τον λόγο μετά την ομιλία Σαμαρά και έκανε λόγο για «προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας», αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό.

«Ο Σαμαράς δεν είχε το πολιτικό θάρρος να εξηγήσει τι έκανε ο ίδιος στις συναντήσεις με τον Μιωνή και απλά μηρύκασε ψεύδη εναντίον μου», τόνισε ο Ν. Παππάς. Υπενθύμισε με νόημα  ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που είχε κατηγορήσει τον Α. Σαμαρά για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)