to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:06 | 14.05.2016

Πολιτική

Ν. Παππάς: Πετύχαμε πολύ περισσότερα από όσα ανέμεναν πολλοί - Θέλουμε πραγματικές λύσεις για το χρέος (βίντεο)

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας σε αμερικανικά ΜΜΕ, «υπάρχει η ανάγκη τώρα να γίνουν λίγα ακόμα βήματα μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα του ελληνικού χρέους»


«Είμαστε πολύ κοντά να ολοκληρώσουμε μια συμφωνία με τους εταίρους και αυτά είναι τα μηνύματα που συνεχίζουμε και λαμβάνουμε και από τις δύο όχθες του Ατλαντικού», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, επισημαίνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε πολύ περισσότερα από όσα ανέμεναν πολλοί».

Όπως σημείωσε ο υπουργός «υπάρχει η ανάγκη τώρα να γίνουν λίγα ακόμα βήματα μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα του ελληνικού χρέους».

Ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι τον Ιούλιο, όταν υπεγράφη η συμφωνία, οι εκτιμήσεις ήταν πως η ελληνική οικονομία θα παρουσίαζε ύφεση της τάξης του 2,3%. «Όμως το ΑΕΠ κατέγραψε ύφεση μόλις κατά 0,2%. Κατορθώσαμε να μειώσουμε τους δείκτες ανεργίας κατά 2% και ψηφίσαμε νόμους που προωθούν μεταρρυθμίσεις, την πάταξη της διαφθοράς, τη μείωση της γραφειοκρατίας και δημιουργούν ένα κλίμα σταθερότητας που μπορούν να φέρουν επενδύσεις. Και το πετύχαμε αυτό προστατεύοντας τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», τόνισε ο κ. Παππάς.

Πρόσθεσε πως έφτασε η ώρα όλες οι πλευρές να κάνουν ακόμη μερικά βήματα και ότι «δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε οποιεσδήποτε διαφωνίες αναφορικά με τη διαχείριση του ζητήματος του ελληνικού χρέους να προκαλέσουν καθυστερήσεις». Δήλωσε επίσης αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Μαΐου. Παράλληλα ο ν. Παππάς υπογράμμισε ότι είναι ισορροπημένο το πρόγραμμα έως το 2018 και συμπλήρωσε ότι οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που προώθησε και εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση απέφεραν πολλά περισσότερα από όσα ανέμεναν πολλοί εταίροι. «Αυτό αποδεικνύει την αποτελεσματική διακυβέρνηση και την επιτυχή εφαρμογή της φορολογικής πολιτικής», σημείωσε.

«Οι πολύ γενναίες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και στην φορολογία εισοδήματος δίνει το σήμα σε όλον τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι μια σταθερή χώρα και ότι έχει μια κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη, κοινωνικά δίκαιη και πρόθυμη να οδηγήσει την χώρα σε μια νέα σελίδα», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

 

«Θέλουμε πραγματικές λύσεις και όχι προσωρινές για το χρέος»

"Θέλουμε πραγματικές λύσεις και όχι προσωρινές για το χρέος", τονίζει επίσης σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ο Νίκος Παππάς. Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, ο Ν. Παππάς υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί μια νέα συμφωνία χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη διευθέτηση για την ελάφρυνση του χρέους από τους ευρωπαίους πιστωτές της χώρας."Όχι άλλες αναβολές", τονίζει.

Ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει πολύ αισιόδοξος για την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων για την ελάφρυνση του χρέους ως τις 24 Μαΐου.

"Υπάρχουν κάποιες διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εταίρων μας", προσθέτει. "Ωστόσο έχουμε καταστήσει σαφή τη θέση μας ότι χρειαζόμαστε μια μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους...Δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία καθυστέρηση".

Ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει επίσης στη συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα ότι έλαβε υποστήριξη από τις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο μέτοχο του ΔΝΤ, για μια άμεση συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους. "Θέλουν μια λύση τώρα, όχι μόνον μια ημερομηνία για τη λύση", σημειώνει. "Η συζήτηση αυτή για τις προϋποθέσεις, ή να δοθεί το έναυσμα, για αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα είναι πλέον αόριστη. Θα είναι καθορισμένη", υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)