to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:02 | 12.01.2021

Πολιτική

Ν. Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετασχηματίζεται σε κόμμα της δημοκρατικής αριστερής παράταξης

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκρύψει τις ευθύνες της στη διαχείριση της πανδημίας και στην κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας, απέδωσε ο Νίκος Παππάς τις δηλώσεις Κοντοζαμάνη περί δήθεν ευθύνης των γιατρών για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ.


Μιλώντας στο Θέμα Radio και τον δημοσιογράφο Παντελή Καψή, ανέφερε ότι «οι γιατροί καλούνται να λάβουν αποφάσεις στο έδαφος πολύ πεπερασμένων δυνατοτήτων του ΕΣΥ. Αντί η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τα πολλά περιστατικά θανάτων εκτός ΜΕΘ, τα οποία αναδεικνύουν και φιλοκυβερνητικά μέσα Ενημέρωσης, ψάχνει να ρίξει την ευθύνη αλλού».

Ερωτώμενος για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τα κείμενα συμβολής στο διάλογο, που έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας, ο βουλευτής του Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών απάντησε ότι: «Είμαστε ένα κόμμα ανοιχτό και δημοκρατικό, το οποίο όμως έχει και σαφείς συλλογικές αποφάσεις να υπηρετήσει σε όλους τους αρμούς του, από τη βάση ως την κορυφή». Προσθέτοντας ότι «οι ομόφωνα ψηφισμένες αποφάσεις μας λένε αυτό που ανέφερε και το βράδυ των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας. Ότι, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα ανασυγκροτηθεί και θα μετασχηματιστεί σε μια παράταξη του δημοκρατικού αριστερού χώρου, η οποία θα αποτελέσει κορμό μιας προοδευτικής πλειοψηφίας. Αυτή την απόφαση οφείλουμε να υπηρετούμε και να υλοποιούμε όλα τα στελέχη». Κατά τον ίδιο, «το μέγα ζητούμενο είναι η όσμωση μεταξύ των στελεχών και των αγωνιστών/στριών που είναι στον Συνασπισμό από τότε που ήταν ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς με τους ανθρώπους του κεντροαριστερού χώρου, με τους οποίους συναντηθήκαμε τα τελευταία χρόνια. Ξέρετε δεν υπήρξε απλή συγκόλληση. Υπήρξαν τομές και στα κείμενά μας, όπως η αναγνώριση της δημοκρατικής έκρηξης του ‘81».

Σε σχέση με τα τελευταία επεισόδια στις ΗΠΑ, επεσήμανε ότι «ευελπιστούμε να σταθεροποιηθεί η χώρα σε μια προοδευτική πορεία», ενώ χαρακτήρισε «απρεπή και άθλια» τη σύγκριση του κινήματος των αγανακτισμένων με όσους επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)