to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:32 | 27.01.2021

Πολιτική

Ν. Παππάς: «Ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπει την εσωκομματική του αδυναμία σε αδυναμία της χώρας»

Οι δυνάμεις της ελεύθερης αγοράς δείχνουν τα όρια τους», ανέφερε ο Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.


Συμπλήρωσε δε «ο συσχετισμός εξουσίας μεταξύ Πολιτείας και εταιρειών δεν είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας», ενώ επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του Αλέξη Τσίπρα για άρση της πατέντας, μια απόφαση η οποία «θα μας έδινε περισσότερα εμβόλια από αυτά που έχουμε τώρα που η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα εκκωφαντικό αδιέξοδο».

Ο βουλευτής του Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, αναφερόμενος στην «κωλυσιεργία» της κυβέρνησης να φέρει προς κύρωση στη Βουλή τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, επεσήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει μετατρέψει τη δική του αδυναμία σε αδυναμία της χώρας». Τονίζοντας, ακόμα, την ανάγκη εκκίνησης λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονία, θέμα για το οποίο έχει απευθυνθεί ο ίδιος μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον πρόεδρο της Βουλής, αφού «η συγκεκριμένη επιτροπή θα μπορούσε να καλύψει ένα τεράστιο κενό που υπάρχει λόγω της έλλειψης διπλωματικού εκτοπίσματος του κ. Μητσοτάκη».

Κλείνοντας, και σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εν μέσω πανδημίας, σημείωσε ότι έχουν γίνει ελάχιστα για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες για αδιαφάνεια στον διαγωνισμό πρόσληψης οδηγών και τεχνιτών στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. «Σε κοινή μας επιστολή με τους Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Κώστα Ζαχαριάδη προς το ΑΣΕΠ, ζητάμε να δοθούν εξηγήσεις για τις καταγγελίες. Αρχικά αναρτήθηκαν οι λίστες των αποτελεσμάτων με εμφανή τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των αποτυχόντων. Στη συνέχεια, μετά τις αντιδράσεις, οι λίστες κατέβηκαν και αναρτήθηκαν εκ νέου χωρίς προσωπικά δεδομένα, αλλά με αλλαγμένη τη σειρά κατάταξης».


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)