to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:21 | 10.03.2021

Πολιτική

Ν. Παππάς: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο αρχιτέκτονας του διχασμού και βασικός αυτουργός των επεισοδίων»

Τοποθέτηση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκου Παππά, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών


Την πλήρη καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την αποτρόπαια, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση κατά του αστυνομικού εχθές στη Νέα Σμύρνη και τον ξυλοδαρμό του, κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Νίκος Παππάς, μιλώντας για «πράξεις κολάσιμες, ηθικά, ιδεολογικά και ποινικά, που μας βρίσκουν απέναντι». Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για μια «πολιτικά αποκρουστική απόπειρα της κυβέρνησης να ταυτίσει τη μαζικότατη κινητοποίηση με τέτοιου είδους περιστατικά». Επισημαίνοντας στη Ν.Δ. ότι παίρνει ολισθηρό δρόμο όταν κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αυτά τα επεισόδια, «κάτι που έκανε και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, σε ένα διχαστικό διάγγελμα, δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τις αγωνίες του κόσμου που ξεσηκώθηκε και κινητοποιήθηκε».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «αρχιτέκτονα του διχασμού και βασικό αυτουργό» αυτών των γεγονότων, τα οποία εχθές συνεχίστηκαν, εν είδη αντεκδίκησης στο αποτρόπαιο συμβάν του ξυλοδαρμού του αστυνομικού, με «επιθέσεις στο σωρό και ξύλο στον κόσμο χωρίς κανέναν λόγο». Μίλησε, δε, για «μια μακρά πορεία περιστατικών αστυνομικής βίας, που ξεκίνησαν με τις εφόδους στους κινηματογράφους για να μη βλέπουν τα 15χρονα την ταινία “Τζόκερ”, πήγε στην έφοδο στην οικία Ινδαρέ και έφτασε στα επεισόδια στην Αγία Παρασκευή και στο Χαλάνδρι, ενώ υπήρξε προσπάθεια μεγάλης κλιμάκωσης στη Θεσσαλονίκη».

Ο βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα, αφού ρώτησε αν όντως υφίσταται το περιβόητο non paper της Ν.Δ., που φέρετε να περιέχει στοιχεία για τις πολιτικές πεποιθήσεις του ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη και το οποίο αναπαρήγαγαν δύο τουλάχιστον στελέχη του κόμματος σε συνεντεύξεις τους, έκανε λόγο για την υλοποίηση μιας «“στρατηγικής της έντασης”, η οποία επιλέγεται, καθώς έχετε αποτύχει παταγωδώς σε όλα τα μέτωπα και για αυτή σας την επιλογή θα πρέπει να ετοιμάζεστε να πληρώσετε έναν μεγάλο πολιτικό λογαριασμό».

Σε ό,τι αφορά την πανδημία, σημείωσε ότι «οι 1.200 κλίνες ΜΕΘ υπάρχουν μόνο στις ανακοινώσεις, αφού, όπως λέτε, με τις 480 κλίνες είμαστε ήδη στο 95% της πληρότητας, με τα νοσοκομεία στην Αθήνα να δηλώνουν ότι εξαντλούν τη δυνατότητά τους να καλύψουν τις ανάγκες». Για να συμπληρώσει, αμέσως μετά, πως «το οδυνηρό είναι ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο που ήμασταν τον Νοέμβρη, όταν ξεκινούσε το β’ κύμα της πανδημίας και έχετε σπαταλήσει όλο τον χρόνο που είχατε για να προετοιμαστείτε».

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας, υπογράμμισε ότι η συζήτηση περί «greek statistics» επιστρέφει στη χώρα, καθώς φαίνεται πως υπήρξε εκ των υστέρων αναθεώρηση του ΑΕΠ του 2019 για να περιοριστεί ως ένα βαθμό η δραματική ύφεση του 2020.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο Νίκος Παππάς παρέθεσε πλήθος ελλείψεων, όπως του καθορισμού στόχων μέσω ποσοτικών και ποιοτικών δεικτών αποτελέσματος, της πρόβλεψης ΣΒΑΚ ανά κατηγορία δήμου, τη μη αναφορά των στόχων μείωσης των ρύπων και του θορύβου στις πόλεις, τη μη σύνδεση των προγραμμάτων με τα χωροταξικά και πολεοδομικά σχέδια και τη μη αξιοποίηση του στρατηγικού σχεδίου για τις Υποδομές και τις Μεταφορές, το οποίο συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μετά τις εκλογές έχει μπει στο συρτάρι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)