to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:17 | 02.07.2018

Πολιτική

Ν. Παππάς: «Το νέο Πάρκο-Μουσείο Ραδιοφωνίας αντανακλά το όραμά μας για τις πόλεις και τις γειτονιές μας»

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Πάρκου Ραδιοφωνίας στο Ίλιον παραβρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής


Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Πάρκου Ραδιοφωνίας στο Ίλιον παραβρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος στον χαιρετισμό του σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το έργο για το «Πάρκο - Μουσείου Ραδιοφωνίας» στο Ίλιον «δεν είναι απλά μια απάντηση στο επί δεκαετίες αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά το όραμα που έχουμε ως κυβέρνηση για τις πόλεις και για τις γειτονιές μας. Είναι ο τρόπος που χειριζόμαστε τα τοπικά προβλήματα και ο τρόπος που ικανοποιούμε τις προσδοκίες κάθε κοινωνίας».

Ο Ν. Παππάς εξέφρασε τη χαρά του που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, καθώς πρόκειται για «ένα θέμα το οποίο για την τοπική κοινωνία και τους εκπροσώπους της Πολιτείας- συγκαταλέγεται στα "'μεγάλα'' και σε αυτά που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα των πολλών, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, στην υποχρέωση που έχουμε προς τη νέα γενιά».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα, σημείωσε ότι «ο Σταθμός Μεσαίων Κυμάτων της Ραδιοφωνίας, εκεί που στεγάζονταν για 64 χρόνια οι εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και που μέχρι σήμερα φυλάσσεται ο πρώτος πομπός του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ), επιτέλους αξιοποιείται».

«Από το 1999, το υπουργείο Πολιτισμού είχε ανακηρύξει τα τρία κτίρια, που βρίσκονται στο εσωτερικό της έκτασης των 31 στρεμμάτων της ΕΡΤ, ως ιστορικά διατηρητέα. Και σήμερα επιτέλους, πολλά χρόνια μετά, αυτά τα 31 στρέμματα τα αξιοποιούμε για να δημιουργήσουμε έναν χώρο με διττό χαρακτήρα: Χώρο στον οποίο θα στεγάσουμε την τόσο ενδιαφέρουσα ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας και ταυτόχρονα χώρο που θα λειτουργήσει ως ένας πολύτιμος πνεύμονας πρασίνου».

Ο υπουργός είπε ότι η ανάδειξη του Πάρκου Ραδιοφωνίας, η αποκατάσταση των υπαρχόντων κτισμάτων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου προϋπολογίζεται σε 2 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το πράσινο φως ήδη δόθηκε για το έργο. «Το μεγάλο στοίχημα της αναβάθμισης της κάθε περιοχής, της κάθε γειτονιάς, πρέπει να κερδηθεί. Με τη δημιουργία του Πάρκου Ραδιοφωνίας και με την πολύτιμη συμβολή της ΕΡΤ, με χαρά και περηφάνια βάζουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι» τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Τέλος, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι « η ΕΡΤ -όσο κι αν κάποιοι θέλουν να την υπονομεύσουν, να την κλείσουν, να την ποδοπατήσουν προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων- είναι και θα είναι δίπλα στον πολίτη. Είναι και θα είναι με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την κοινωνία. Και αυτό δεν είναι υπόσχεση. Αυτό είναι υποχρέωσή της και υποχρέωσή μας» υπογράμμισε κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Β. Κωστόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι ένα όνειρο ετών της ΕΡΤ, η ανάπλαση του πάρκου Ραδιοφωνίας και η δημιουργία ενός πολυχώρου Πολιτισμού γίνεται πραγματικότητα. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ αφού ανέφερε ότι το έργο αγκαλιάστηκε από τον υπουργό ΨΗΠΤΕ, υπογράμμισε ότι έχει στόχο να φιλοξενήσει εκπαιδευτικά προγράμματα, επισκέψεις σχολείων καθώς και σχολή ραδιοφωνίας για μαθητές και σπουδαστές, καθώς και μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ο Β. Κωστόπουλος ανέφερε ότι η ΕΡΤ ως πάντα πρωτοπόρος δίνει το στίγμα της και σήμερα, καθώς η ΕΡΤ ανήκει στην κοινωνία , σε αυτήν αναφέρεται και από αυτήν παίρνει δύναμη.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Βασίλη Γισδάκη υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)