to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:29 | 01.11.2014

Πολιτική

Ν. Παππάς: Μοναδική εγγύηση σταθερότητας ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα χρειάζεται εκλογές

«Ο Τσίπρας δεν είναι Σαμαράς. Να μην περιμένουν κωλοτούμπες ούτε υπογραφές κέντρα του εξωτερικού χωρίς να μιλήσει ο λαός»


Ο διευθυντής Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, «μίλησε στο Κόκκινο» (105,5) και τον Δ. Κουκλουμπέρη για τις πολιτικές εξελίξεις:

Για τη συνάντηση Τσίπρα- Παπούλια

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει όλες τις πρωτοβουλίες και σε όλα τα επίπεδα για να διασφαλιστεί η δημοκρατική ομαλότητα, η σταθερότητα και η διέξοδος που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Πιστεύουμε και ελπίζουμε να δρομολογηθούν εξελίξεις πάρα πολύ σύντομα. Η κυβέρνηση έχει διατυμπανίσει ότι θα εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα και ότι το χρέος είναι βιώσιμο και αυτό δημιουργεί όλες τις συνθήκες αδιεξόδου».

Για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή πρόωρων

«Η αντιπολίτευση ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο ζητά εκλογές γιατί έχουμε διαπιστώσει τη δυσαρμονία της Βουλής με τη λαϊκή βούληση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική εγγύηση σταθερότητας. Ο μοναδικός πόλος που μπορεί να εγγυηθεί τη δημοκρατική αλλαγή, η υγιής δύναμη που έρχεται να παίξει κεντρικό ρόλο την επόμενη ημέρα».  

Για το αρνητικό κλίμα που εισπράττει η κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση είναι αποσταθεροποιημένη και όχι γιατί το λέει η αντιπολίτευση αλλά γιατί δεν έχει καταφέρει να διαμορφώσει όρους κοινωνικής συναίνεσης γύρω από την πολιτική της. Η κοινωνική δυσαρέσκεια πηγαίνει στα γραφεία των κυβερνητικών βουλευτών και έρχεται και μέσα στο Κοινοβούλιο».  

Για την τακτική Σαμαρά

«Το βασικό άγχος της ομάδας Σαμαρά δεν είναι να απαντήσει στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι να τιθασεύει τις αντιδράσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο που απειλούν να τον αποσταθεροποιήσουν. Παντρεύεται η στρατηγική της πλήρους αποδοχής των απαιτήσεων της γερμανικής ηγεσίας με μια στρατηγική όξυνσης που είναι καταδικασμένη να αποτύχει».


 

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

«Αυτές τις ημέρες ζούμε τη συνηθισμένη εμπλοκή πριν την απεμπλοκή. Δεν είναι κάτι καινούριο. Διαφωνίες είναι σαφές ότι δεν υφίστανται. Κάθε θαύμα τρεις ημέρες λέγαμε, τώρα διαρκούν λιγότερο. Ο ελληνικός λαός έχει συνηθίσει σε αυτά και έχει σταματήσει να τα ακούει. Θα έρθει η τρόικα θα πάρει αυτά που θέλει και η ζωή συνεχίζεται. Αλλά τα επικοινωνιακά παιχνίδια κάποια στιγμή τελειώνουν και το πολιτικό απόθεμα κυβερνήσεων που διεκδικούν εις το διηνεκές να δουλεύουν το λαό ψιλό γαζί εξαντλείται».  

Για την πρόταση συνάντησης Σαμαρά – Τσίπρα

«Σε καμία των περιπτώσεων ο Αλέξης Τσίπρας δε θα αρνιόταν να συναντήσει τον πρωθυπουργό, τον οποίο επιθυμεί να συναντήσει έτσι κι αλλιώς και στη Βουλή, όπου τον έχει καλέσει επανειλημμένα. Όμως το επιτελείο του κ. Σαμαρά φοβάται να ανοίξει την κουβέντα, διότι αντιλαμβάνεται ότι κεντρικό θέμα στη συζήτηση αυτή θα είναι το πολιτικό μέλλον του ιδίου».

Αν επιμένει στην άποψη που είχε διατυπώσει για παραίτηση του κ. Σαμαρά  και για εκλογές

«Θα ήταν έντιμο και σοβαρό από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του να υπαναχωρήσουν και να κάνουν κωλοτούμπα, από τη θέση τους ότι η χώρα χρειάζεται εκλογές και η κυβέρνηση είναι πολιτικά απονομιμοποιημένη, επειδή θα γίνει μια συνάντηση; Θα ήταν μια στάση χωρίς σοβαρότητα που θα μας αφαιρούσε πολιτικό εκτόπισμα. Να μην περιμένουν να κάνουμε κάτι τέτοιο. Σε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται θα λέμε και θα περιγράφουμε αποκατάστασης της σταθερότητας και της δημοκρατικής ομαλότητας στη χώρα. Αυτό είναι το χρέος μας και σε αυτό το χρέος είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούμε.

Δε θα υπάρξει καμία έκπληξη αν ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλάβει τις πάγιες θέσεις του. Ο Τσίπρας δεν είναι Σαμαράς. Να μην περιμένουν κωλοτούμπες ούτε υπογραφές κέντρα του εξωτερικού χωρίς να μιλήσει ο λαός. Να μην περιμένουν κυβιστήσεις που θα είναι ευχάριστες γι αυτούς αλλά δυσάρεστες για τη Δημοκρατία».

Για την πρόταση Κουβέλη για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και για τη διαπραγμάτευση για το χρέος

«Θετική η πρόταση Κουβέλη για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, όμως το θέμα δεν είναι αυτό. Η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι όλα τα προαπαιτούμενα θα εφαρμοστούν και το χρέος είναι βιώσιμο. Αν λοιπόν τα προαπαιτούμενα εφαρμοστούν και το χρέος είναι βιώσιμο, ποιο είναι το αντικείμενο της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης;

Θα ήταν ευχής έργον να πάει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τη θέση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.  Αυτό δε συμβαίνει διότι ιδεολογικά και πολιτικά οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν ότι ταυτιζόμενοι με τη γερμανική ηγεσία υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού μας, θέση με την οποία εμείς δομικά διαφωνούμε».

Για το αν υπάρχει περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συμπυκνώνουν διαφορετικές πολιτικές στρατηγικές και ριζικά διαφορετικά κοινωνικά συμφέροντα. Συνεπώς, θα ήταν θλιβερό για τη Δημοκρατία τα βασικά στρατηγικά επίδικα, οι κεντρικές επιλογές για την πορεία της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια να θολώσουν και να υποτάξουμε εμείς τη στρατηγική μας σε μια μνημονιακή τακτική».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)