to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:42 | 16.02.2019

Πολιτική

Ν. Παππάς: Μετωπική μάχη ανάμεσα σε πρόοδο και οπισθοδρόμηση και στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Για μετωπική μάχη ανάμεσα σε πρόοδο και οπισθοδρόμηση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση που οργάνωσε στον Πύργο, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας.


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου, είναι αναγκαίο να αντισταθούμε στις πολεμικές που θα εφεύρει η δεξιό-Ακροδεξιά και αυτή η μάχη θα είναι μετωπική ανάμεσα στην πρόοδο και την οπισθοδρόμηση».

Στην συνέχεια, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «το προοδευτικό αυτό μέτωπο θα το πολεμήσουν αυτοί θέλουν ασφαλιστικό Πινοσέτ, που θέλουν ξεπερασμένο το 8ωρο, αυτοί που επιθυμούν να μας γυρίσουν στην εποχή των Μνημονίων, της ανεργίας, της Siemens και της Novartis».

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να μην τους αφήσουμε να βγάλουν τα καταστροφικά σχέδιά τους για τα μνημόνια από το συρτάρι».

Μιλώντας στη συνέχεια για το κυβερνητικό έργο, σημείωσε ότι «η αριστερή και προοδευτική διακυβέρνηση πετυχαίνει», αφού όπως είπε, «κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια, ομαλοποίησε το πρόβλημα του χρέους, αύξησε τον κατώτατο μισθό, μείωσε την ανεργία κατά 8 μονάδες και συνεχίζει».

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «ξεκαθαρίζουμε λογαριασμούς με ένα σάπιο παρελθόν», τονίζοντας ότι «χωρίς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα άλλαζε ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών».

Ο Νίκος Παππάς μίλησε και για το κοινωνικό κράτος, λέγοντας πως «υπερψηφίστηκαν διατάξεις για τη συνταγματική θωράκισή του», ενώ αναφερόμενος στον ελληνικό λαό, είπε ότι «αντιλαμβάνεται πως είναι κρίσιμο στις εκλογές του φθινοπώρου να υπάρξει μια πλειοψηφία με 180 ψήφους για καθολική πρόσβαση στην υγεία, δημόσιο αναδιανεμητικό σύστημα και για τα θεμέλια του κοινωνικού κράτους».

Μάλιστα επιτέθηκε στην ΝΔ, κατηγορώντας την ότι «προσχηματικά αλλάζει το σήμα της για να τιμήσει την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον παιδικό καρκίνο αλλά είπε ‘όχι' στο άρ.21(3) προς την κατεύθυνση αναγνώρισης κοινωνικού δικαιώματος στην υγεία και υποχρέωσης του κράτους να παρέχει καθολική πρόσβαση σε αποτελεσματικές παροχές υγείας μέσω του ΕΣY».

H ΝΔ, συνέχισε ο Νίκος Παππάς, «φαντασιώνεται ασφαλιστικό Πινοσέτ και θεωρεί το 8ωρο ξεπερασμένο, όπως οι φίλοι του Κυριάκου Mητσοτάκη, Κουρτς και Όρμπαν, οι οποίοι νομοθέτησαν το δωδεκάωρο και αύξησαν το επιτρεπόμενο όριο των υπερωριών σε 400 αντίστοιχα».

Από την άλλη, συμπλήρωσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε τη χώρα από την απομόνωση, τη βάζει στην τροχιά δίκαιης ανάπτυξης, οικοδομεί κοινωνικό κράτος και αυξάνει τους μισθούς ενώ το ίδιο κάνουν και οι προοδευτικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη, όπως στην Ισπανία και την Πορτογαλία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)