to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:30 | 07.04.2020

Πολιτική

Ν. Παππάς: Το μέγεθος της κρίσης θα εξαρτηθεί και από τις κυβερνητικές επιλογές (βίντεο)

«Αν πάμε σε πολιτικές αδράνειας, η κρίση θα είναι χειρότερη. Κινδυνεύουμε να βρεθούμε στη δίνη μίας οικονομικής κρίσης για την οποία θα υπάρχουν ακόμα λιγότερες δικαιολογίες»


Απολύτως κοστολογημένο χαρακτήρισε το πακέτο μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε όρθιοι» ο Νίκος Παππάς και τόνισε ότι δεν έχει ξαναγίνει τόσο λεπτομερής δουλειά από κόμμα της αντιπολίτευσης.

«Έχουν λυθεί κατά πολύ μεγάλο βαθμό τα λουριά σε σχέση με το πώς μπορείς να αξιοποιήσεις τους ευρωπαϊκούς πόρους. Οποιαδήποτε δαπάνη αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοιού καθίσταται επιλέξιμη για τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Καλούμε την κυβέρνηση να δρομολογήσει την επένδυση, την αξιοποίηση των 26 δις. που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, να θωρακίσει την υγεία, να προστατεύσει την εργασία και να μην την βγάζει σε αναστολή» επισήμανε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Ο Ν. Παππάς επισήμανε ότι στην κυβέρνηση «έχει επικρατήσει η οικονομική σχολή που λέει ότι πρέπει να αφήσουμε την ύφεση να εξελιχθεί, να επιβιώσουν οι υγιείς επιχειρήσεις και να διοχετεύσουμε τους διαθέσιμους πόρους για να τις ενισχύσουμε εκ των υστέρων».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η κρίση και το μέγεθός της στην οικονομία θα εξαρτηθεί και από τις κυβερνητικές επιλογές. «Αν πάμε σε πολιτικές αδράνειας, η κρίση θα είναι χειρότερη. Κινδυνεύουμε να βρεθούμε στη δίνη μίας οικονομικής κρίσης για την οποία θα υπάρχουν ακόμα λιγότερες δικαιολογίες» σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί νέου μνημονίου εφόσον εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι «σε μνημόνιο θα οδηγηθούμε αν δεν αποτρέψουμε την ύφεση και όχι αν γίνουν πράξη τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να αποτρέψουμε την ύφεση πρέπει να επενδύσουμε τώρα πολλά, να μην βάλουμε την εργασία σε αναστολή και την οικονομία σε καταστολή. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα μας τα πλεονεκτήματα, να δώσουμε ρευστότητα και εγγυήσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)