to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:44 | 26.09.2016

Πολιτική

Ν. Παππάς: Καμία καθυστέρηση στη διαδικασία μετά την εξέλιξη με Καλογρίτσα

«Προβλέψαμε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και την ακύρωση κάποιου υπερθεματιστή, η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας μετά τις τελευταίες, καταιγιστικές εξελίξεις


Ο Ν. Παππάς, μετά την εξέλιξη της απόρριψης του αιτήματος παράτασης Καλογρίτσα, καθώς ζήτησε χρόνο προκειμένου να καταθέσει την πρώτη από τις τρεις δόσεις, υπογράμμισε στα «Παραπολιτικά» πως «Αποδεικνύεται ότι έχουμε διοργανώσει ότι μια διαδικασία που έχει δικλείδες ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα». Αναφορικά με την στάση της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε: «Συνεχώς σκάνε οι αντιπολιτευτικές βόμβες που προσπαθεί να βάλει στα θεμέλια των τηλεοπτικών αδειών. Με τέτοιο τρόπο πολιτεύεται η Νέα Δημοκρατία. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι τα δελτία ειδήσεων δεν είναι δελτία ενημέρωσης αλλά δελτία υπεράσπισης των συμφερόντων του κάθε ιδιοκτήτη».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ν. Παππά:

Από δω και πέρα τι γίνεται τώρα;

-Αυτή είναι μία διαδικασία η οποία έχει όλες τις δικλείδες ασφαλείας.

-Έχει προβλεφτεί τι θα γίνει από δω και πέρα;

-Απολύτως.

-Πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία, εάν σήμερα ο κος Ιβάν Σαββίδης πει παιδιά εγώ δεν έχω το χρόνο γιατί μου το λέτε τώρα.

-Μισό λεπτό, οι προθεσμίες αυτές αφορούν τους τέσσερις υπερθεματιστές. Πρέπει να είσαι οριστικός υπερθεματιστής για να πάρεις τις προθεσμίες, η αλληλουχία των γεγονότων είναι δηλαδή θα πρέπει ο επιλαχών να οριστεί – κατ’ αρχήν δεν έχει κλείσει η προθεσμία –

-Σωστό, υπάρχουν μερικές ώρες ακόμα, αλλά η εταιρεία του κου Καλογρίτσα ζητάει προθεσμία 48 ωρών.

-Αυτό όπως ξέρετε δεν έγινε αποδεκτό και η αλληλουχία των γεγονότων, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη – εγώ δεν σας λέω τι θα γίνει, σας λέω τι προβλέπει η προκήρυξη. Ο επιλαχών επειδή έχει καταρτιστεί ο πίνακας των επιλαχόντων οι οποίοι κατατάσσονται με τη σειρά των προσφορών τις οποίες έχουν καταθέσει σ’ οποιαδήποτε φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, μπαίνει ο πρώτος επιλαχών κι ανακηρύσσεται προσωρινός υπερθεματιστής, γίνεται ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων και μετά καλείται κι αυτός να .. (όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος ορίζεται ως οριστικός υπερθεματιστής) και καλείται να καταβάλλει το τίμημα.

- Για τους υπόλοιπους τρεις αυτούς που κατέβαλλαν την πρώτη δόση, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία;

-Υπάρχει η εκκρεμότητα των προδικαστικών προσφυγών, θα κρίνει η Επιτροπή μέσα στα προβλεπόμενα και μόλις ολοκληρωθεί αυτό θα προχωρήσουμε στην έκδοση των αδειών.

-Οι άδειες θα δοθούν και οι τέσσερις μαζί ή επειδή αυτή τη στιγμή έχει υπάρξει ένα θέμα με τον κο Καλογρίτσα θα πάρει παράταση η τέταρτη άδεια;

-Οι διαδικασίες οι γραφειοκρατικές για τις υπόλοιπες άδειες δεν σταματούν, ούτε καθυστερούν.

-Οπότε μπορούν να δοθούν οι τρεις άδειες και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία με την άδεια που θα πάρει ο Σαββίδης – ή αν δεν είναι ο Σαββίδης ο επόμενος από τους επιλαχόντες, αυτό έχει μια καταληκτική ημερομηνία;

-Εδώ αποδεικνύεται ότι έχουμε οργανώσει μια διαδικασία η οποία έχει δικλείδες ασφαλείας σε όλες τις φάσεις και σ’ όλα τα επίπεδα και δεύτερον έχει αρχίσει και γίνεται λίγο αστεία η επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με τον τρόπο που πολιτεύεται γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

-Γιατί το λέτε αυτό;

-Να σας πω γιατί το λέω, είμαστε σε μία φάση που έχουν καταβληθεί τα χρήματα για την πρώτη δόση από τους τρεις πρώτους υπερθεματιστές.

-Καμιά εξηνταριά εκατομμύρια.

-Και κάτι παραπάνω και είμαστε λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία η οποία ακριβώς επαναλαμβάνω, όποιος μπει στον κόπο να διαβάσει την προκήρυξη θα διαπιστώσει ότι κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργείται γιατί όλα τα ενδεχόμενα προβλέπονται.

-Ωστόσο κε Υπουργέ η Νέα Δημοκρατία σας ταυτίζει με τον κο Καλογρίτσα ως κυβέρνηση.

-Κε Κουρτάκη, η Νέα Δημοκρατία έλεγε στην αρχή ότι κάνουμε το διαγωνισμό για να χάσει την άδεια ο κος Αλαφούζος.

-Ναι σωστό.

-Ε μετά άρχισε άλλο τροπάριο.

-Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι έχει μία πληροφορία από πρωτοκλασάτο Υπουργό που του είπε..

-Ότι θέλετε να κλείσετε το ΣΚΑΙ.

-Και πήρε πρώτος άδεια.

-Εντάξει δεν νομίζω ότι χρειάζεται σχολιασμό. Υπάρχει μία πραγματικότητα…

-Μην τα παίρνουμε σοβαρά αυτά.

-Η οποία κάθε δυο μέρες διαψεύδει ας πούμε αυτού του τύπου την προπαγάνδα. Αλλά εν πάση περιπτώσει εγώ θα συνιστούσα στη ΝΔ να πολιτεύεται με μέτρο, διότι στον διαγωνισμό για τον ψηφιακό πάροχο για το δίκτυο κεραιών της χώρας δεν υπήρχε καμία απολύτως πρόβλεψη πόθεν έσχες, καμία απολύτως ούτε προέλευση χρημάτων. Δηλαδή ακόμη και μονοπρόσωπες εταιρείες μπορούσαν να συμμετέχουν. Εν πάση περιπτώσει νομίζω ότι αυτή τη στιγμή και καθώς η διαδικασία ξεδιπλώνεται και προχωράει και πολλές απορίες λύνονται και διαρκώς σκάνε οι αντιπολιτευτικές φούσκες τις οποίες εφευρίσκει η ΝΔ με τελευταία και αθλιοδέστερη την κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, εκεί έσπασαν όλα τα κοντέρ. Το διάβαζα στο twitter και να με συγχωρέσει για τη λογοκλοπή- δεν θυμάμαι το όνομα του λογαριασμού- έγραψε κάποιος ότι η ΝΔ πονάει πολύ περισσότερο από τους ίδιους τους καναλάρχες για κάθε ευρώ που πληρώνουν. Δηλαδή με τέτοιο τρόπο πολιτεύεται. Εν πάση περιπτώσει όμως νομίζω ότι καθώς κυλούν οι μέρες όλο και περισσότερο ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματα του. Δηλαδή έχει καταλάβει ότι τα δελτία ειδήσεων δεν είναι δελτία ενημέρωσης αλλά είναι δελτία υπεράσπισης των επιχειρηματικών συμφερόντων των ιδιοκτητών.

-Κύριε Υπουργέ επιτρέψτε μου να σας κάνω, μιας και σας έχουμε εδώ, μία πολύ σύντομη ερώτηση σε σχέση με το πρωτοσέλιδο σήμερα της εφημερίδας των συντακτών. Αποκαλύπτει η εφημερίδα σήμερα ότι ετοιμάζεται ένας νόμος ασπίδα, έτσι τον ονομάζει, για τους τέσσερις, το οποίο θα προβλέπει αυστηρές ποινές αφενός για όσους δεν εφαρμόζουν την νομοθεσία, αφετέρου θα προβλέπει αποζημιώσεις σε περίπτωση που οι άδειες γίνουν περισσότερες από τέσσερις ενώ λέει ότι και εσείς εξετάζεται την πιθανότητα να καταργηθούν οι διαφημίσεις από την ΕΡΤ. Θέλετε να μου σχολιάσετε παρακαλώ;

-Κοιτάξτε να δείτε χωρίς να μπω στην ουσία, στις λεπτομέρειες του ρεπορταζ στο οποίο αναφερθήκατε είναι σαφές και αυτό το κάνουμε με όρους καλής πίστης και διαλόγου και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και με τους υπερθεματιστές ότι θα πρέπει αυτή τη στιγμή να προβούμε σε όσες νομοθετικές ενέργειες χρειάζονται για να διασφαλίσουμε ένα σταθερό περιβάλλον, διότι ξέρετε υπάρχει μία αντιστροφή της οικονομικής κατάστασης στο τηλεοπτικό τοπίο. Το τηλεοπτικό τοπίο απομυζούσε πόρους από την εθνική οικονομία με υπερδανεισμό και υπερχρέωση και αυτή τη στιγμή για πρώτη φορά γίνονται επενδύσεις σε αυτό το τομέα, στον οποίο η πατρίδα μας πραγματικά μπορεί να παίξει πρωτοποριακό ρόλο σε πανευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο.

-Το ενδεχόμενο να υπάρξει με δεδομένο αυτό που αναφέρει σήμερα η εφημερίδα των συντακτών πέμπτη άδεια υπάρχει στον ορίζοντα;

-Δεν υπάρχει καθόλου στον ορίζοντα αυτό, είναι εκτός συζήτησης και νομίζω ότι αυτό απλώς υπάρχει ως αντιπολιτευτική ουρά της ΝΔ. Τώρα δεν ξέρω τι θα εφευρεθεί ως γραμμή, τώρα που η διαδικασία βρίσκεται στην ολοκλήρωση της αλλά εν πάση περιπτώσει εντάξει εδώ είμαστε και θα τα δούμε. Θα δούμε άλλη μία έτσι φούσκα αντιπολιτευτική της ΝΔ να σκάει εκκωφαντικά.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)