to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:25 | 08.09.2018

Οικονομία

Ν. Παππάς: Ισχυρότερη από ποτέ η σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, απηύθυνε χαιρετισμό στη χθεσινοβραδινή δεξίωση του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, με αφορμή την 83η ΔΕΘ, όπου οι ΗΠΑ είναι φέτος η τιμώμενη χώρα.


«Σήμερα η σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ είναι ισχυρότερη παρά ποτέ και ελπίζουμε να δούμε σύντομα σημαντικές αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα μας», υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, απευθύνοντας χαιρετισμό στη χθεσινοβραδινή δεξίωση του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, με αφορμή την 83η ΔΕΘ, όπου οι ΗΠΑ είναι φέτος η τιμώμενη χώρα.

«Επενδύσεις που με τη σειρά τους θα "επενδύουν" στην ισχυρή ελληνοαμερικανική σχέση και συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

«Πριν από 10 μήνες ξεκινήσαμε ένα ωραίο ταξίδι, μια συνεργασία για να φτάσουμε ως τη φετινή ΔΕΘ. Μια ΔΕΘ που προδιαγράφεται εξαιρετική. Μια ΔΕΘ που στο τέλος θα κριθεί ως μία από τις πλέον επιτυχημένες, αν όχι η πιο επιτυχημένη», σημείωσε ο κ. Παππάς, υπογραμμίζοντας πως «το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ» αλλά «τώρα ξεκινά και θα το απολαύσουμε».

Αφού επισήμανε ότι η φετινή ΔΕΘ «ικανοποιεί και τα πλέον αυστηρά κριτήρια που μας έθεσαν ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας, αυτά της εξωστρέφειας, της διεθνοποίησης, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας», σημείωσε: «Η ΔΕΘ φιλοδοξούσε πάντα να είναι μια ανοιχτή πύλη οικονομικής, εμπορικής και επιχειρηματικής συνεργασίας της ευρύτερης περιοχής μας, της περιοχής των Βαλκανίων. Και εκτιμώ ότι φέτος αυτός ο στόχος επετεύχθη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε επίσης το «ιδιαίτερα σημαντικό πολιτικό momentum της βαλκανικής συνεργασίας», επισημαίνοντας πως «η λειτουργική συνύπαρξη, η συνανάπτυξη, η οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία είναι οι πυλώνες για τη δημιουργία ενός περιφερειακού κόμβου δικτύων, υποδομών και ενέργειας της παγκόσμιας οικονομίας, που θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη, την κοινωνική ευημερία και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».

Ο υπουργός ευχαρίστησε το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο «για τις εργώδεις προσπάθειες του», τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ «για την ουσιαστική συνδρομή του και για το ότι στάθηκε και στέκεται αμέριστος συμπαραστάτης», αλλά και τους Γουίλμπουρ Ρος και Τζόναθαν Κόεν για τη συνεργασία στη διοργάνωση ενός road trip στις ΗΠΑ, τον περασμένο Φεβρουάριο, «εντυπωσιακού και πολύ αποτελεσματικού», όπως τόνισε.

Στο «πολύ ισχυρό μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν και έχουν αναλάβει τη δέσμευση για την ασφάλεια της περιοχής -και όχι μόνο- για τη βελτίωση των ήδη εξαιρετικών σχέσεων», που, όπως είπε, κομίζει η παρουσία της πολύ μεγάλης κυβερνητικής και επιχειρηματικής αποστολής των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)