to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:15 | 24.06.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Παππάς: Η συμφωνία θα κερδίσει την εμπιστοσύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και του ελληνικού λαού (βίντεο)

«Είναι η πρώτη φορά που τα μισά και πλέον μέτρα καλούνται να τα καταβάλλουν οι έχοντες και κατέχοντες» δήλωσε o υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.


Αναφερόμενος μάλιστα στις απαιτήσεις των δανειστών υποστήριξε ότι: "Υπήρχε πρόταση των θεσμών για αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, την εστίαση, σε όλα τα τρόφιμα, ακόμη και τα βασικά. Αυτά δεν έχουνε γίνει αποδεκτά και δεν θα πρέπει να υπάρξει επιμονή των θεσμών για την περαιτέρω αύξηση εσόδων από τον ΦΠΑ".

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα κάνει μαγειρέματα πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού. Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα χρειαστεί την πλειοψηφία η οποία συγκροτήθηκε από τις εκλογές. Δεν θα ξαναδείτε σενάρια Παπαδήμου. Αυτά είναι οδυνηρά" δηλώνει και ερωτηθείς εάν σε περίπτωση καταψήφισης θα υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες, απαντά:

"Τίποτα από αυτά δεν θα χρειαστεί. Η συμφωνία θα είναι τέτοια, που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη και της κυβερνητικής πλειοψηφίας αλλά και του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει πειστεί ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μάσησε τα λογια της, ανέβασε το κύρος της χώρας, το διπλωματικό μας εκτόπισμα έχει αυξηθεί κατά πολύ, έχουμε φέρει τους εταίρους στο τραπέζι επανειλημμένα να συζητήσουν για το πρόβλημα και πιστεύω πραγματικά ότι η συμφωνία η οποία θα επιτευχθεί θα πληροί αυτούς τους όρους.... Είμαστε βέβαιοι ότι η συμφωνία που θα έρθει προς ψήφιση θα κερδίσει την πλειοψηφία των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας και δεν θα έχουμε δυσάρεστες για τη δημοκρατία μας εξελίξεις".

Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι ο ρόλος του ΔΝΤ ότι η ατζέντα του Ταμείου είναι σε πολλές πτυχές της "Εντελώς ασύμβατη με αυτό που η Ευρώπη γνωρίζει ως άσκηση πολιτικής που έχει τα στοιχεία του κοινωνικού κράτους, της επιδίωξης κοινωνικής συνοχής ή τουλάχιστον αυτό που γνώριζε πριν την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)