to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:30 | 30.09.2021

Πολιτική

N. Παππάς: Η σχετικοποίηση της φασιστικής βίας από τη Ν.Δ. είναι απαράδεκτη

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πάει να κάνει το λάθος της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία, όταν άρχισε να ανεβαίνει εκλογικά η Χρυσή Αυγή, επετέθη στους φορείς των ακροδεξιών απόψεων αλλά όχι στις ίδιες τις απόψεις, τις οποίες κανονικοποίησε στον δημόσιο διάλογο»


«Στον δημόσιο πολιτικό λόγο, οι φασιστικές πρακτικές και ομάδες δεν μπορούν και δεν πρέπει να σχετικοποιούνται. Δεν μπορούμε να λέμε γενικώς ότι “καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται” τη στιγμή που εδώ έχουμε ένα φαινόμενο οργανωμένης φασιστικής βίας. Είναι απαράδεκτη αυτή η κυβερνητική επιλογή», ανέφερε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ1 σχετικά με την επίθεση στη Σταυρούπολη, και απαντώντας σε δήλωση του υφυπουργός Παιδείας, Άγγελου Συρίγου στην ίδια εκπομπή.

Όπως συμπλήρωσε: «Πρόκειται για απαράδεκτη επιλογή, όταν έχουμε δει κάποιους να χαιρετούν ναζιστικά μέσα από τα κάγκελα του σχολείου, να συλλαμβάνονται και να έχουν μαζί τους μαχαίρια και λοστάρια, να έχουν προκαλέσει βία και να έχουν κατατρομοκρατήσει τους μαθητές, να αναφέρεται σε ρεπορτάζ ότι καθοδηγούνται από ανθρώπους – “ουρές” της Χρυσής Αυγής και να εκθειάζονται οι πρακτικές τους από την ίδια την εγκληματική οργάνωση».

Όπως τόνισε ο βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη πάει να κάνει το λάθος της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία, όταν άρχισε να ανεβαίνει εκλογικά η Χρυσή Αυγή, επετέθη στους φορείς των ακροδεξιών απόψεων αλλά όχι στις ίδιες τις απόψεις, τις οποίες κανονικοποίησε στον δημόσιο διάλογο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)