to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:26 | 16.02.2021

Πολιτική

Ν. Παππάς: Η πολιτική και ιδεολογική εμμονή της ΝΔ και η διοικητική ανεπάρκεια έκλεισαν εχθές την Εθνική Οδό

«Ενώ είχε προαναγγελθεί η έλευση της κακοκαιρίας, δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία. Οι αλλόκοτες επιλογές της κυβέρνησης, υποκαθιστούν απλά τη διοικητική ανεπάρκεια. Δεν μπορούν να διαχειριστούν την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό; Την κλείνουν εντελώς», επεσήμανε ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Ν. Παππάς, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί «Στο Κόκκινο»


Σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο», ο Ν. Παππάς, Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, αναφέρει:

«Ενώ είχε προαναγγελθεί η έλευση της κακοκαιρίας, δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία. Οι αλλόκοτες επιλογές της κυβέρνησης, υποκαθιστούν απλά τη διοικητική ανεπάρκεια. Δεν μπορούν να διαχειριστούν την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό; Την κλείνουν εντελώς», ανέφερε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας Στο Κόκκινο και τον δημοσιογράφο Χρυσόστομο Λουκά, τις χθεσινές κυβερνητικές αποφάσεις που οδήγησαν σε μπάχαλο στους δρόμους, στα λεωφορεία και τα τρένα.

Συμπλήρωσε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης πρέπει να εξηγήσει το χθεσινό προκαταβολικό κλείσιμο της Αθηνών – Λαμίας, χωρίς μάλιστα ενημέρωση των οδηγών, καθώς, όπως ανέφερε, «εχθές, ταξιδεύοντας ως τη Μαλακάσα για να δω την κατάσταση, διαπίστωσα ότι ο δρόμος ήταν προσπελάσιμος. Γεννά ερωτηματικά αυτή η απόφαση».

Σε σχέση με τη σημερινή διαχείριση, επεσήμανε: «Βεβαίως, το να βγουν λεωφορεία αυτή τη στιγμή στον δρόμο θα ήταν τεράστιο λάθος, διότι θα εγκλωβίζονταν. Το να μην λειτουργεί, όμως, ο ΗΣΑΠ δεν εξηγείται. Η διαδικασία είναι γνωστή, αλλά δεν φαίνεται να ακολουθήθηκε. Θα έπρεπε να κυκλοφορήσουν τα νυχτερινά τρένα, τα οποία κινούνται σε όλο το δίκτυο, ώστε να μην παγώσουν οι γραμμές και να λειτουργήσει σήμερα ο ηλεκτρικός». Προσθέτοντας ακόμα ότι «στις γραμμές του ΟΣΕ έχουμε προβλήματα διότι δεν λειτούργησε το σύστημα της τηλεματικής και πάγωσαν τα “κλειδιά”. Τα μέσα σταθερής τροχιάς δεν θα έπρεπε να είναι εκτός λειτουργίας. Δεν υπάρχει καμία λογική».

Κλείνοντας, χαρακτήρισε τις αποφάσεις για «αιφνίδιο κλείσιμο» ως «πολιτική και ιδεολογική εμμονή, που συνδυάζεται με τη διοικητική ανεπάρκεια. Το είδαμε και στην οικονομία με την πανδημία. Αντί να γίνει μία οργανωμένη πολιτική διαχείριση για την αντιμετώπιση της όποιας κρίσης, πάμε σε ακραίες επιλογές, κρυβόμαστε δηλαδή από το πρόβλημα, είτε αυτό λέγεται κορωνοϊός είτε κακοκαιρία, για να πούμε μετά ότι οι πολίτες δεν τήρησαν τα μέτρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)