to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:17 | 11.09.2019

Πολιτική

Σταϊκούρας και Χατζηδάκης φόρεσαν την προβιά της τρόικας: Τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ και η απάντηση Παππά

Με αφορμή δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι υφίσταται σχέδιο πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ μέσω Χρηματιστηρίου, ο Ν. Παππάς αναφέρει ότι «ο ρόλος των ΕΛΠΕ είναι αναντικατάστατος για την ελληνική οικονομία και για τον έλεγχο των δικαιωμάτων της χώρας στα ενεργειακά αποθέματα» και χαρακτηρίζει πολιτικό σκάνδαλο την επιλογή ιδιωτικοποόησης


Με αφορμή δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι υφίσταται σχέδιο πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ μέσω Χρηματιστηρίου, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης 10/9:

«Η εμμονή της ΝΔ στην πολιτική της καθολικής αποχώρησης του Δημοσίου από κρίσιμες για τη χώρα υποδομές είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της κοινωνίας και οικονομικά αναποτελεσματική. Η διεθνής εμπειρία το καταδεικνύει.

Ο ρόλος των ΕΛΠΕ είναι αναντικατάστατος για την ελληνική οικονομία και για τον έλεγχο των δικαιωμάτων της χώρας στα ενεργειακά αποθέματα.

Ας το αντιληφθούν όσο είναι καιρός. Μία τέτοια επιλογή θα αποτελέσει τουλάχιστον πολιτικό σκάνδαλο.

Η ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη προφανώς δεν αφορά όλους. Ούτε καν μερικούς. Αφορά συγκεκριμένους».

Προσπαθώντας να πετάξουν τη μπάλα στην (μνημονιακή) εξέδρα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης απάντησαν ως εξής:

«Για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, ο κ. Ν.Παππάς, πριν εκδώσει την ανακοίνωσή του, θα έπρεπε να είχε συνεννοηθεί με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Τσακαλώτο. Διότι η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ ήταν συμβατική υποχρέωση της χώρας την οποία είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παραθέτουμε την πιο πρόσφατη από την Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας του Ιουνίου 2019 (1 μήνα πριν τις εκλογές): ΕΛΠΕ…'Επετεύχθη συμφωνία με τις ελληνικές αρχές έτσι ώστε το ΤΑΙΠΕΔ να λάβει την τεχνική εντολή και να εξερευνήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές με στόχο να προχωρήσει η συναλλαγή (ιδιωτικοποίηση)'.

Σε ένα πράγμα σίγουρα διακρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ: στο θράσος και την υποκρισία».

«Οι κύριοι Σταϊκούρας και Χατζηδάκης ας βγάλουν την προβιά της τρόικας»

Ο Νίκος Παππάς σε νέα του δήλωσή του θυμίζει ότι η ώρα βγήκε από τα μνημόνια:

«Όταν μας ζητούσαν οι θεσμοί, στο πλαίσιο των μνημονίων, να ιδιωτικοποιήσουμε τα ΕΛΠΕ, η ΝΔ συμφωνούσε μαζί τους. Σήμερα που τελείωσαν τα μνημόνια, τα στελέχη της ΝΔ, εκκινούμενα από τις γυμνές νεοφιλελεύθερες εμμονές τους, επιχειρούν να δώσουν κρίσιμες υποδομές σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Οι κύριοι Σταϊκούρας και Χατζηδάκης ας καταλάβουν ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και ας βγάλουν την προβιά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)