to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:29 | 30.07.2017

Πολιτική

Ν. Παππάς: Η ομόφωνη απόφαση του ΕΣΡ επιβεβαιώνει ότι πρέπει να υφίσταται τίμημα για τη χρήση του τηλεοπτικού φάσματος

«Η πολιτεία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ανεξάρτητη αρχή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας», επαναλαμβάνει ο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μιλώντας στην εφημερίδα «Documento»


«Με τη γνώμη του ΕΣΡ επί της τιμής εκκίνησης, που ορίστηκε στα 35 εκατ. ευρώ για καθεμία από τις επτά δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες, ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος μιας διαδικασίας, που θα έπρεπε να είχε προχωρήσει πριν από αρκετά χρόνια», αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στην εφημερίδα Documento.

Ο κ. Παππάς προσθέτει πως «πλέον, με την ομόφωνη απόφαση των μελών του ΕΣΡ επιβεβαιώνεται ότι πρέπει να υφίσταται τίμημα για τη χρήση του φάσματος, το οποίο κινείται στο ύψος αυτού που η αγορά είχε αποτιμήσει». «Η πολιτεία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ανεξάρτητη αρχή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας», καταλήγει ο αρμόδιος υπουργός.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης των επτά δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, υπέγραψαν την Παρασκευή την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης για κάθε μία εκ των επτά δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών.

Η τιμή εκκίνησης καθορίστηκε στο ποσό των 35 εκατ. ευρώ ανά άδεια παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας. Η απόφαση των δύο Υπουργών επικύρωσε τη γνώμη που διατύπωσε την Παρασκευή το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)