to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:52 | 04.04.2018

Πολιτική

Ν. Παππάς: Η οικονομία δίνει επίμονα σημάδια ανάκαμψης (βίντεο)

«Φαντάζει μακρινή η περίοδος με τις πιέσεις, τις αναβολές και τις δυσκολίες στην καταβολή της δόσης και πλέον οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν, ώστε να μην έχει κανένας κακεντρεχής επιχειρήματα για κακή κριτική»


«Η οικονομία δίνει επίμονα σημάδια ανάκαμψης και πρέπει να τρέξουμε όλοι, καθώς βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα» σχολίασε, με αφορμή το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ 1. Πρόσθεσε ότι φαντάζει μακρινή η περίοδος με τις πιέσεις, τις αναβολές και τις δυσκολίες στην καταβολή της δόσης και πλέον οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν, «ώστε να μην έχει κανένας κακεντρεχής επιχειρήματα για κακή κριτική».

Ο υπουργός είπε ότι υπάρχει πλαίσιο συμφωνίας και ότι αυτό που θα διαφοροποιήσει την κατάσταση είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος. «Να τελειώσουμε με τη διαδικασία των αξιολογήσεων και ουσιαστικά η πορεία της οικονομίας, των δημοσιονομικών και το ασφαλιστικό θα αυξήσουν τα αισιόδοξα μηνύματα» είπε και υπογράμμισε πως για να μιλάει κανείς για κανονικότητα στην οικονομία, πρέπει να μειωθεί η ανεργία σε ανεκτά επίπεδα, κάτι για το οποίο ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ακόμη ότι μετά το πλαίσιο των μνημονίων, οφείλουν να επανέλθουν οι διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις και ότι «αυτά θα δώσουν και το σήμα της γενικότερης ανάπτυξης της χώρας». «Διαμορφώνεται ένα συνολικό πλαίσιο στο οποίο πολίτες και επενδυτές λαμβάνουν το μήνυμα της ανάκαμψης» είπε, ενώ αναφερόμενος στα δημοσιεύματα για το χρέος, σχολίασε ότι η Ελλάδα ζητά εδώ και καιρό λύση, χαρακτηρίζοντας θετική την ουσία της διαρροής των δημοσιευμάτων.

«Η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον για τη διατήρηση ενός κλίματος ηρεμίας με την Τουρκία, αλλά αυτό προϋποθέτει σεβασμό του διεθνούς δικαίου» τόνισε ο υπουργός μιλώντας για το κλίμα με τη γείτονα. Σημείωσε ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ήταν σαφείς, χωρίς κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Η χώρα μας έχει αξιοποιήσει στο έπακρο το διπλωματικό της εκτόπισμα, είπε και ευχήθηκε να γίνουν κι άλλα βήματα, ώστε το πολιτικό σύστημα να γίνει πιο συμπαγές απέναντι στην τουρκική αδιαλλαξία.

Ο Ν. Παππάς, σχολιάζοντας τις επιθέσεις προς τον υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο, είπε ότι δεν συνιστούν θέση ευθύνης τέτοιες ώρες προς τον υπουργό Άμυνας της χώρας, ενώ απαντώντας για το Μακεδονικό, δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη μιας λύσης, η οποία θα περιλαμβάνει συνταγματικές αλλαγές στη γείτονα χώρα.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά για την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Ανδριανούπολης και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και λειτουργεί αναλόγως. «Η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ παράπλευρη απώλεια για την Τουρκία» σχολίασε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας ότι η στάση Ερντογάν απέναντι την Ελλάδα είναι «μια σπόντα σε σχέση με όλα τα άλλα μέτωπα που έχει ανοίξει».

Για το θέμα της εγκληματικότητας και τις δηλώσεις του Ν. Τόσκα, είπε ότι ο συγκεκριμένος υπουργός έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες σε αυτή την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας, ωστόσο, δυσάρεστο το γεγονός τραυματισμού του επιχειρηματία από ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του. «Η μεγάλη εικόνα είναι ότι το οργανωμένο έγκλημα έχει χτυπηθεί, ωστόσο δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας» τόνισε.

Σχολιάζοντας την αλλαγή της στάσης του ΚΑΣ έναντι των γυρισμάτων της ξένης παραγωγής, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι θα πρέπει πλέον να λαμβάνονται όλες οι πρόνοιες για την προώθηση των οπτικοακουστικών παραγωγών, υπογραμμίζοντας ότι δεν απαιτούνται μόνο οι χρηματικές ενισχύσεις, αλλά και το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για τη στήριξή τους. «Η Ελλάδα διαθέτει τεράστιες δυνατότητες, φυσικό κάλλος και ανθρώπινο δυναμικό και ο τομέας των οπτικοακουστικών απασχολεί μεγάλο μέρος επαγγελμάτων και αυτό πρέπει να βοηθηθεί ουσιαστικά» είπε. Δήλωσε, δε, εντυπωσιασμένος από το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, προσθέτοντας ότι σήμερα, ή αύριο, ανοίγει και το πληροφοριακό σύστημα για την κατάθεση αιτήσεων από τους παραγωγούς.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι ΗΠΑ σαν χώρα διαθέτουν και επενδύουν πολλά στην οπτικοακουστική παραγωγή, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι στη φετινή ΔΕΘ, στην οποία η Αμερική θα είναι τιμώμενη χώρα, η Ελλάδα θα αποδείξει ότι διαθέτει τεχνολογική αιχμή, το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό και όλες τις δυνατότητες για να ξεχωρίσει. Πρόσθεσε ότι τα κίνητρα πρέπει να επεκταθούν σε όλες τις μονάδες παραγωγής του χώρου.

Επιπλέον, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία για το διάστημα, η οποία -όπως είπε- ήδη έφερε δύο σημαντικές συμφωνίες για την κατασκευή μικροδορυφόρων στην Ελλάδα. Ανέφερε ότι τα στελέχη του ελληνικού διαστημικού οργανισμού εργάζονται ασταμάτητα.

Τέλος, σε ερώτηση για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ απάντησε: Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Το ΕΣΡ έχει κάνει σημαντικά βήματα μέσα στην θητεία του, τα οποία δεν είχαν γίνει για χρόνια.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)