to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:06 | 07.08.2019

Πολιτική

Ν. Παππάς: Η ΝΔ θα φάει τα μούτρα της στο θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Μεθοδεύσεις λίγες ημέρες πριν από τον Δεκαπεντάγουστο δεν είναι καθόλου αθώες, δηλώνει ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών


«Το ζήτημα της αλλαγής των ήδη υπηρετούντων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι προφανές ότι δεν αφορά αποκλειστικά στο πρόσωπο της κυρίας Θάνου, όπως ήθελε να το παρουσιάσει η Ν.Δ. Αφορά στη δική της κεκτημένη ταχύτητα να ελέγξει απολύτως την Αρχή με κομματικούς εγκάθετους», τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τσούκαλο, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς.

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε, δυστυχώς, ανεπαρκέστατο έργο επί θητείας Κυριτσάκη, ο οποίος είχε παρουσιαστεί από τα μέσα Ενημέρωσης ως φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη και είχε ως διευθυντή του γραφείου του έναν άνθρωπο, ο οποίος ασκούσε ταυτόχρονα χρέη συμβούλου του κ. Μητσοτάκη», ανέφερε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως επρόκειτο για «μία θεμελιώδη σύγκρουση συμφερόντων». Ειδική αναφορά έκανε στην υπόθεση της Ουγγαρίας, όπου «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κλήθηκαν να εξετάσουν την επιλογή του κ. Όρμπαν, ομόσταυλου του κ. Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να ξηλώσει την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με τη χώρα του να χάνει τελικά αυτή την υπόθεση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιλογή της ΝΔ να φέρει αυτή τη διάταξη «λίγες ημέρες πριν από τον Δεκαπεντάγουστο δεν είναι καθόλου αθώα, καθώς αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής για το τι συμβαίνει στο μονοπώλιο της διανομής του Τύπου». Ενώ, επικαλούμενος την ευρωπαϊκή οδηγία 2019/1, η οποία ορίζει ότι οι όροι διορισμού και παύσης των μελών μιας αρχής πρέπει να είναι γνωστοί πριν το διορισμό τους, σημείωσε ότι «η ΝΔ θα φάει τα μούτρα της με αυτή την ιστορία. Ήδη καταδικάστηκε στο να υποστεί έναν ηθικό, νομικό και θεσμικό διασυρμό από τις πρώτες μέρες της θητείας τους».

Ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε τις αντιδράσεις της ΝΔ το 2016 όταν συζητήθηκε στη Βουλή τροπολογία για ασυμβίβαστα των μελών της ίδιας Επιτροπής, εξηγώντας πως τότε ζητούνταν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να «υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις, ώστε να μην επηρεαστούν τα ήδη υπηρετούντα μέλη». Για να προσθέσει ότι η ΝΔ δεν τηρεί σήμερα αυτή την πρόβλεψη και για αυτό το λόγο «είχαμε ένα ηχηρό "χαστούκι" από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, η οποία κάνει και αυτή αναφορά στην ευρωπαϊκή νομολογία».

Ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, αναφέρθηκε, επίσης, στα θέματα της διαστημικής πολιτικής, τονίζοντας ότι «όλοι γέλαγαν όταν ιδρύσαμε τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, τώρα απλά τον μετονομάζουν, αν και ακούω ότι θα επιχειρηθεί και ένας υποβιβασμός του εκτοπίσματός του, όπως ζητήθηκε από κάποιους εκτός χώρας. Κανείς δεν τολμά να αμφισβητήσει τα προγράμματα που σχεδιάσαμε και όσα κάναμε. Η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή δύο τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους, με αυξημένες δυνατότητες για το δημόσιο, έχει πρόγραμμα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος για την κατασκευή μικροδορυφόρων και συμφωνία με τη NASA για να μπει στην ομάδα των χωρών που θα πατήσουν στη Σελήνη το 2021».

Σε ό,τι αφορά στον τομέα των ΜΜΕ, ο Νίκος Παππάς είπε: «Όταν αναλάβαμε αυτόν τον τομέα, είχαμε έναν ανύπαρκτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και ιδιωτικά κανάλια που λειτουργούσαν χωρίς όρους και άδειες, χωρίς να καταβάλλουν τους ψηφισμένους φόρους για τις διαφημίσεις και τα τέλη χρήσης συχνοτήτων. Με την ολοκλήρωση της δικής μας θητείας, είχαμε και την ΕΡΤ στα πόδια της ως Οργανισμό και αδειοδοτημένα κανάλια με πάρα πολύ αυστηρές προϋποθέσεις λειτουργίας, σχετικές με το πρόγραμμα, τις εγκαταστάσεις και την απασχόληση. Και είχαμε, φυσικά και ένα πολύ σοβαρό πρόγραμμα για τις οπτικοακουστικές παραγωγές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)