to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 27.11.2019

Πολιτική

N. Παππάς: «Η ΝΔ δούλος αποτυχημένων ιδεών ιδιωτικοποιήσεων»

«Η δήλωση Θεοδωρικάκου ομολογία ήττας για το κόμμα του»


Για «στρατηγική επιλογή της ΝΔ να αποχωρήσει η Πολιτεία από κρίσιμες υποδομές και δίκτυα, μια επιλογή η οποία βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την ευρωπαϊκή και διεθνή πρακτική, που θέλει χώρες, όπως η Αυστρία, η Κύπρος, η Δανία, η Ισπανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία, να διατηρούν τον έλεγχο του δημοσίου στις μεγάλες υποδομές ενέργειας», έκανε λόγο ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β' Αθηνών, Νίκος Παππάς, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ».

Ο ίδιος, αφού σημείωσε ότι ο κ. Χατζηδάκης κατασυκοφαντεί σκοπίμως τη ΔΕΗ εδώ και τέσσερις μήνες, κατηγόρησε τη ΝΔ για ιδεοληψίες και εξυπηρέτηση συμφερόντων, «κάτι που αποδεικνύετε τόσο με τις θέσεις και τα νομοθετήματά σας όσο και με τη στάση σας επί της Συνταγματικής Αναθεώρησης, στην οποία αρνηθήκατε την κατοχύρωση του δημόσιου ελέγχου στα βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως το νερό και η ηλεκτρική ενέργειας, αλλά και στα δίκτυα διανομής τους». Σημείωσε, δε, ότι η ΝΔ δεν επιθυμεί να πουλήσει μονάχα τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ, αλλά και τα ΕΛΠΕ, τα οποία μετά το 2015 κατέστησαν κερδοφόρα, μαζί με την κρίσιμη εταιρεία έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.
«Είστε δούλοι κάποιων ιδεών, οι οποίες έχουν αποτύχει παταγωδώς. Δεν ήταν πάντα αυτή η ιστορία της παράταξής σας. Ο εξηλεκτρισμός της χώρας έγινε από την κρατικοποιημένη ΔΕΗ επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή. Με ισχυρή δημόσια παρέμβαση, δηλαδή, αυτό που λέμε και εμείς σήμερα, από μια συντηρητική κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά. Εξηγώντας στη συνέχεια πως επιλογή της ΝΔ είναι να παραδώσει τα δίκτυα στους ιδιώτες, χωρίς μάλιστα την παροχή εχέγγυων εκ μέρους των τελευταίων. «Δεν σας αφορά αν θα έχουμε περιφερειακές ανισότητες, δεν σας αφορά η επαρκής και ομογενής ανάπτυξη των δικτύων που θα δώσει στους πολίτες ίση πρόσβαση σε ένα  προϊόν βελτιωμένο σε σχέση με το πετρέλαιο για τις ενεργειακές τους ανάγκες», υπογράμμισε. Προσθέτοντας αμέσως μετά ότι «προφανώς δεν σας αφορά και η ισότητα των πολιτών απέναντι στο κράτος. Αναφέρομαι στον περιβόητο διορισμό του κ. Πατέρα στη διοίκηση του νοσοκομείου Καρδίτσας. Ο κ. Βορίδης μας είπε: "ποιους θα βάζαμε; Τους ξένους;". Ένα παιδί, λοιπόν, απόφοιτος της σχολής δημόσιας διοίκησης που έκανε τα χαρτιά του για να γίνει διοικητής δημόσιου νοσοκομείου, είναι ξένο στην πατρίδα του. Ξένος ως προς τη λίστα μελών της ΝΔ, προφανώς. Πρέπει να βγει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης για αυτά τα ζητήματα».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε και στη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, περί ενδεχόμενου διπλών εκλογών, λέγοντας: «Στη σκιά της αβεβαιότητας της εκτέλεσης του προϋπολογισμού που καταθέσατε, ο κ. Θεοδωρικάκος μας είπε ότι θα πάμε σε διπλές εκλογές. Δεν είναι, όμως, στο χέρι σας με ποιο εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι επόμενες εκλογές. Ο κ. Θεοδωρικάκος απλώς παραδέχθηκε ότι μετά από αυτές δεν θα είστε κομμάτι της κυβερνητικής λύσης και ότι 50 από εσάς δεν θα είστε στην επόμενη Βουλή. Ας γνωρίζετε ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και τότε οι προοδευτικές δυνάμεις θα δώσουν την απάντησή τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)