to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:49 | 09.05.2016

Πολιτική

Ν. Παππάς: Η Ελλάδα έχει συμμαχίες και διαμορφώνει τους όρους για την Ευρώπη της επόμενης ημέρας (βίντεο)

Σκληρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια σ τη συζήτηση για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και την κατηγόρησε για διαστρέβλωση της πραγματικότητας.


«Για να παρακολουθήσει κανείς την επιχειρηματολογία της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να έχει πολύ κοντή μνήμη. Να έχει τη λήθη όχι την αλήθεια, να ξεχάσει τις δεσμεύσεις της Ν.Δ όπως προέκυψαν, όχι από τον προγραμματικό της λόγο, αλλά από τις υπογραφές της στην πέμπτη αξιολόγηση. Να ξεχάσει ότι, ο αρμόδιος τομεάρχης της, έλεγε ότι με την παρούσα συμφωνία τελειώνουν οι επικουρικές συντάξεις. Να ξεχάσει κυρίως τις εκλογές του Σεπτέμβρη διότι αναδεικνύουν τη δομική διαφορά της δικής μας παράταξης από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία εξελέγη με τα Ζάππεια και πολιτεύτηκε με το "ουδείς αναμάρτητος" και τα "μνημόνια" τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

"Αντίθετα με τη Ν.Δ", σημείωσε, "εμείς για ότι καταφέραμε ζητήσαμε την έγκριση του ελληνικού λαού. Το Γενάρη ζητήσαμε εντολή διαπραγμάτευσης και το Σεπτέμβρη ζητήσαμε από το λαό, να αποφανθεί για το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης και να επιλέξει την κυβέρνηση με την οποία θα πορευτεί".

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε, ότι εκείνος που προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τη στρατηγική και την πολιτική της Ν.Δ., "θα πρέπει να έχει και το χάρισμα να εξηγεί τη μαγεία, διότι η Ν. Δ., ισχυρίζεται ότι θα είχε λιγότερα μέτρα, ενώ είχε συμφωνήσει 20 δισ ευρώ, πλεονάσματα".

"Έχει συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός, και από τους τόνους της αντιπαράθεσης, ότι άλλη συμφωνία θα είχε με κυβέρνηση της Ν.Δ και άλλη συμφωνία έχει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ" τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: "Αυτό θα το συνειδητοποιήσουν και όσοι έχουν ανεβάσει τις μηχανές και τις δουλεύουν στο φουλ και θα καούν στο ζέσταμα, διότι δεν υπολόγισαν όταν πατούσαν το γκάζι ότι η αξιολόγηση κλείνει, ότι ο ελληνικός λαός θα συνειδητοποιήσει ότι με τη διαπραγμάτευση μπορείς να διεκδικείς και να κερδίζεις, και ότι έχει κλείσει η περίοδος που η Ελλάδα ήταν ανάδελφη και ουραγός στην Ευρώπη και εκλιπαρούσε. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, έχει συμμαχίες προκαλεί εξελίξεις και διαμορφώνει τους όρους για τη διαμόρφωση της Ευρώπης της επόμενης ημέρας".

Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη "για να δρομολογήσει τη διαδικασία για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες" και πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα έχει νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην τροπολογία του υπουργείου Επικρατείας που ορίζει ότι το τίμημα της κάθε άδειας δύναται να καταβληθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις.

"Είναι σαφές ότι αυτό θα διευκολύνει και θα αυξήσει το τίμημα" είπε ο υπουργός Επικρατείας ενώ για την εφαρμογή των διεθνών λογιστικών προτύπων, είπε ότι θα ξεκινήσει από την 1/1/2018, και πρόσθεσε, ότι δεν μοριοδοτήθηκαν οι λειτουργούντες σταθμοί αλλά υπήρξε πρόνοια, ώστε να μην αδικούνται σε σχέση με ενδεχόμενους νεοεισερχόμενους.

Σημαντικές χαρακτήρισε και τις παρεμβάσεις για να μπει για πρώτη φορά γραμμωτός κώδικας σε εφημερίδες και περιοδικά, ώστε να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες στις κυκλοφορίες και την υποχρέωση των εκδοτών να προσκομίζουν στοιχεία για το κόστος των προσφορών που περιέχονται στις εφημερίδες.

Τέλος ο κ. Παπάς απάντησε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για το ολοήμερο σχολείο και έκανε λόγο για "σημαντική διαστρέβλωση από εκείνες που συνηθίζει η Νέα Δημοκρατία".

"Η Νέα Δημοκρατία ισχυρίστηκε ότι το καταργούμε, κάθε άλλο το γενικεύουμε, όλα τα δημοτικά σχολεία θα σχολούν στις 1.15 μ.μ., και μετά σε όλα τα σχολεία θα υπάρχει το ολοήμερο με πρόγραμμα προαιρετικό ανοικτό όπως συμβαίνει σήμερα εκεί όπου εφαρμόζεται πιλοτικά" τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)