to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:48 | 10.12.2018

Πολιτική

Ν. Παππάς: Η Ελλάδα αποτελεί πρότυπο στην Ε.Ε. στην ψηφιακή γεωργία

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ''Στο Κόκκινο'' ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, εξέφρασε ικανοποίηση για τις δηλώσεις του Επιτρόπου Γεωργίας, Φ. Χόγκαν


   Στην Ελλάδα βρέθηκε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν ο οποίος σε συνάντησή του με τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά και Αγροτικής Πολιτικής Στ. Αραχωβίτη, συζήτησαν για το πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού της ελληνικής γεωργίας.

   Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ''Στο Κόκκινο'' ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανέφερε ότι πρόκειται για «ένα πρόγραμμα που, από κοινού, ξεκινάμε με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το οποίο θα αναπτύξει μια δημόσια υποδομή για την παραγωγή, την κατάσταση της καλλιέργειας, την υγρασία του εδάφους, δεδομένα που μαζεύονται από κεραίες, αλλά και δορυφόρους, για να μπορέσει ο Έλληνας αγρότης να πάρει συγκεκριμένες συμβουλές που αφορούν τις ανάγκες του χωραφιού του».

   Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ δήλωσε χαρούμενος από τις δηλώσεις του Επιτρόπου Χόγκαν, ο οποίος ανέφερε ότι η Ελλάδα αποτελεί πρότυπο στην ΕΕ στην ψηφιακή γεωργία. «Το συγκεκριμένο (σ.σ. έργο) αποτελεί ένα δημόσιο μοντέλο, το οποίο θα βοηθήσει ειδικά τους μικρούς καλλιεργητές» τόνισε ο κ. Παππάς και συνέχισε: «Φανταστείτε, η χώρα μετά από πολλά χρόνια νεοφιλελευθερισμού αναπτύσσει μια τεράστια δημόσια υποδομή» επισήμανε ο υπουργός, για να προσθέσει: «αν αυτό είχε αφεθεί στον ιδιωτικό τομέα θα έκανε 50 χρόνια να αναπτυχθεί». Κλείνοντας, ο κ. Παππάς υπογράμμισε τη σημαντικότητα του έργου, λέγοντας ότι το έργο αυτό εμπεριέχει το εκτόπισμα του δημοσίου και θα αφορά και ωφελήσει σχεδόν τις μισές καλλιέργειες της χώρας.

   Καλούμενος να σχολιάσει το σημερινό δημοσίευμα «Των Νέων» για τον Μ. Πετσίτη, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «επειδή η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της, σκανδαλολογεί ασύστολα» προσθέτοντας ότι «ο κόσμος πρέπει να δει πότε και αν ευνοήθηκαν συγκεκριμένα συμφέροντα και με ποια κυβέρνηση. Για το θέμα της ΔΕΠΑ που αποτυχημένα η αντιπολίτευση έχει επιλέξει για αντιπαράθεση, είναι προφανές ότι τα χρέη της συγκεκριμένης εταιρείας δημιουργήθηκαν επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση που κρατά λίγα 24ωρα». Ο Ν. Παππάς δήλωσε ότι ο κ. Πετσίτης είναι παιδιόθεν φίλος του, ωστόσο «είναι ο ίδιος αρμόδιος για να απαντήσει για την πορεία του». Επίσης, σημείωσε πως σε ό,τι αφορά το πολιτικό ζήτημα, είναι απολύτως διαυγές «ότι επί δική μας διακυβέρνησης δεν υπήρξε καμία εύνοια συμφερόντων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)