to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:01 | 22.04.2015

Πολιτική

Ν. Παππάς: Εσωτερικός δανεισμός η ΠΝΠ, δεν ήταν εύκολη επιλογή

Δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των δανειστών, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ. Στην Επιτροπή υπήρξε ένταση για την έκδοση της ΠΝΠ που αφορά τα διαθέσιμα των ΟΤΑ με την εισηγήτρια της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη να επικρίνει την κυβέρνηση


«Η ΠΝΠ προφανώς δεν είναι μια εύκολη επιλογή και δεν έγινε με χαρά. Δεν προκύπτει όμως η διάλυση νοσοκομείων, δήμων κλπ. Πρόκειται περί εσωτερικού δανεισμού», της απάντησε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Η διαπραγμάτευση έχει δυσκολίες. Οι δανειστές έχουν κομίσει κάποια ζητήματα τα οποία δεν γίνονται δεκτά μέχρι στιγμής και δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά».

Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε πως όλα τα κόμματα πρέπει να τοποθετηθούν επί των θεμάτων της διαπραγμάτευσης, όπως είναι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, οι περικοπές στις συντάξεις, η απελευθέρωση των απολύσεων.

«Η κυβέρνηση αναζητά, διεκδικεί και θα πετύχει λύση. Δεν υπάρχει δίλημμα συμφωνία ή χάος. Υπήρξαν στο παρελθόν συμφωνίες που παρετείναν το χάος. Εμείς θέλουμε λύση και αυτό λέμε και στους εταίρους. Λένε για το ασφαλιστικό "περικόψτε". Λύνουμε κάποιο πρόβλημα έτσι; Έχουμε τεράστια ανεργία και αρνητικό δημογραφικό προφίλ. Ποια από τα προβλήματα του ασφαλιστικού θα έλυνε μια περικοπή στις συντάξεις; Κανένα», τόνισε.

«Τα διλήμματα είναι αμείλικτα ή συνεχίζεις ένα πρόγραμμα λιτότητας ή δεν το συνεχίζεις. Τα προβλήματα της ρευστότητας προκύπτουν γιατί ορισμένοι είναι κολλημένοι στα προηγούμενα συμφωνηθέντα. Ποια είναι η θέση της αντιπολίτευσης; Να ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση και να τελειώνουμε;», υπογράμμισε ο κ. Παππάς επισημαίνοντας ότι «υπάρχει ο ρόλος του νοσταλγού του μνημονίου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)