to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:36 | 22.02.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ν. Παππάς: Επεξεργαζόμαστε λύσεις απολύτως εφαρμόσιμες για την DIGEA

Θα πρέπει να λυθεί πολύ σύντομα το θέμα του παρόχου δικτύου για τα κανάλια και είναι σε στάδιο επεξεργασίας «δύο-τρεις λύσεις απολύτως εφαρμόσιμες» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Π. Αγγελόπουλο και Γ. Τραπεζιώτη. Για τις τηλεοπτικές άδειες η ΝΔ «αμολάει χαρταετό», είπε χαρακτηριστικά.


Για το θέμα της DIGEA, για το οποίο σήμερα υπάρχει και στάση εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο κ.Παππάς είπε ότι αυτή τη στιγμή η ΕΡΤ συνεχίζει κανονικά και στη βάση του νόμου τις κινήσεις που πρέπει για να αναπτύξει τις δυνατότητές της στα δίκτυα.
 
Σε κάθε περίπτωση, αποδείχθηκε ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι μία λύση που εγγυάται τη βέλτιστη κατανομή πόρων για τη χρήση αγαθών που αφορούν τις μεγάλες υποδομές, όπως είπε, αποδείχθηκε ότι «εάν εμπιστευτούμε τις μεγάλες υποδομές σε ιδιωτική εταιρεία, δεν καλύπτεται η κοινωνική ανάγκη».
 
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σε πολλά χωριά δεν βλέπουν τηλεόραση», όπως του είπαν στις πρόσφατες περιοδείες του και σημείωσε ότι ο ιδιώτης πάροχος δεν έχει το οικονομικό κίνητρο για να καλύψει τις απομακρυσμένες περιοχές.
 
«Αυτό πρέπει να λυθεί πάρα πολύ σύντομα, επεξεργαζόμαστε δύο-τρεις λύσεις απολύτως εφαρμόσιμες», σημείωσε.
 
Σχολιάζοντας τις νέες ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας για η διαδικασία αδειοδότησης, ο κ.Παππάς σημείωσε ότι ΝΔ δεν θέλει να γίνει καμία διαδικασία και ουσιαστικά επιστρέφει στην επί τρεις δεκαετίες θέση της. Ως κυβέρνηση δεν έκανε ποτέ διαδικασία αδειοδότησης και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστήριζε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ή νομιμοποιητική βάση.
 
«Θα την παραπέμψω στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που τονίζει ότι τα κανάλια επί 27 χρόνια λειτουργούν παράνομα και η λειτουργία τους είναι απολύτως αντισυνταγματική», είπε ο κ.Παππάς.
 
Σε κάθε περίπτωση, για να προχωρήσει η διαδικασία θα πρέπει να λυθούν κάποια προβλήματα με δυσλειτουργίες στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ώστε να προχωρήσει η αδειοδότηση, είπε ο κ.Παππάς.
 
Ξεκαθάρισε εξάλλου ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική μόνο τη μεταφορά αρμοδιοτήτων και όχι συνολικά το νόμο 4339, ενώ με τις αποφάσεις του για τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλαρχών ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ταχέως ο διαγωνισμός. «Πρέπει να καταλάβουν άπαντες ότι δεν νομοθετούν οι ρυθμιστικές Αρχές, αλλά ρυθμίζουν τα πεδία λειτουργίας στο πλαίσιο της εφαρμογής των νόμων που νομοθετεί η Βουλή ... καλά θα κάνει να το καταλάβει η ΝΔ, αλλά και να μην το καταλάβει, οι διαδικασίες θα προχωρήσουν», όπως εκτίμησε.
 
Υπενθύμισε εξάλλου ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει πολύ κακό παρελθόν στο πεδίο αυτό» και σημείωσε ότι την τελευταία διετία έχουν εισπραχθεί 70 εκατ. ευρώ με νόμους που υπήρχαν, αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις αρνούντο να καταλογίσουν και να εισπράξουν τους σχετικούς φόρους και τέλη.
 

Ο χρόνος διαξαγωγής του νέου διαγωνισμού «πιστεύω θα είναι πολύ σύντομα», εκτίμησε ο ίδιος, αν και «πρέπει το ΕΣΡ να απαντήσει». Έχει ήδη ζητηθεί η γνώμη των κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν προσέλθει στη διαδικασία με τις διατυπωμένες τους θέσεις, «περιμένουμε και τα άλλα κόμματα», είπε ο κ. Παππάς, αλλά «η ΝΔ αντί για τις άδειες αμολάει χαρταετό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)