to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:55 | 02.11.2020

Οικονομία

Ν. Παππάς: Έναν χρόνο πίσω πήγε η αδράνεια της Ν.Δ. τα έργα στο αεροδρόμιο Καστελίου

Επίσκεψη του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Νότιου Τομέα Β' Αθηνών, Νίκου Παππά, στο Ηράκλειο


Επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Β' Αθηνών, Νίκος Παππάς, με αντικείμενο την εξέλιξη των μεγάλων έργων υποδομής στο νησί, και πιο συγκεκριμένα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, τα οποία δρομολογήθηκαν ή ξεκίνησαν να υλοποιούνται επί ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα παρουσιάζουν καθυστερήσεις.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν το εργοτάξιο του αεροδρομίου του Καστελίου, για το οποίο, όπως ανέφερε, «ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μεγάλο αγώνα για την ωρίμανση και τη συμβασιοποίησή του, με τα έργα να ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019», συμπληρώνοντας ότι «με ευθύνη της Ν.Δ.και λόγω της αδράνειάς της χάθηκε ένας χρόνος χωρίς λόγο».

Στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανώλη Φραγκάκη, τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα έργα, τα οποία σχετίζονται με την κατασκευή του νέου αεροδρομίου, όπως τα αντιπλημμυρικά, οι δρόμοι πρόσβασης των κατοίκων στις αγροτικές περιουσίες τους και η σύνδεση του Δήμου με τον βιολογικό καθαρισμό του αεροδρομίου.

Νωρίτερα, κατά την άφιξή του στο Ηράκλειο, ο Νίκος Παππάς είχε συνάντηση με υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με αφορμή νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Όπως επεσήμανε κατά τη συνάντηση, «το σχέδιο της Ν.Δ. για την ΥΠΑ θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων, τη διαχείριση ευαίσθητων εθνικών θεμάτων. Ο υποβιβασμός της υπηρεσίας πρέπει να αποτραπεί».

Το πρόγραμμα της Δευτέρας συνεχίζεται με συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και εκπροσώπους του Επιμελητηρίου και φορέων της πόλης.

Αύριο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις με θέμα τον Βόρειο Οδικό Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ), η υλοποίηση του οποίου έχει «παγώσει» με ευθύνη της Ν.Δ., ενώ έχει προγραμματιστεί και σύσκεψη με φορείς του Ρεθύμνου.

Το Νίκο Παππά συνόδευαν σήμερα, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χάρης Μαμουλάκης και Σωκράτης Βαρδάκης, ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Δημήτρης Κλαράκης, και το μέλος της ΚΕΑ του κόμματος, Θοδωρής Δουλουμπέκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)