to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:36 | 01.06.2017

Πολιτική

Ν. Παππάς: Ψηφιακός μετασχηματισμός χωρίς τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να επιτευχθεί

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, επισκέφθηκε σήμερα –πρώτη ημέρα της διήμερης περιοδείας του στις περιοχές της Καρδίτσας και των Τρικάλων- τη Λίμνη Πλαστήρα, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δημήτρη Τσιαντή, και επαγγελματίες της περιοχής.


Ν. Παππάς: «Ψηφιακός μετασχηματισμός χωρίς τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να επιτευχθεί. Αυτή θα κινητοποιήσει Πολιτεία και ιδιώτες ώστε να γίνουν επενδύσεις στον ψηφιακό τομέα».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, επισκέφθηκε σήμερα –πρώτη ημέρα της διήμερης περιοδείας του στις περιοχές της Καρδίτσας και των Τρικάλων- τη Λίμνη Πλαστήρα, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δημήτρη Τσιαντή, και επαγγελματίες της περιοχής.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν από την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και στη λειτουργία των –κάθε είδους και μεγέθους- επιχειρήσεων.

Ο Νίκος Παππάς ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τα έργα, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ περίπου, που δρομολογεί το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ανάπτυξη εθνικού δικτύου ευρυζωνικής πρόσβασης νέας γενιάς. Πρότεινε, επίσης, την ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και την προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Στη συζήτηση τέθηκαν, επίσης, ζητήματα καθημερινότητας από τον Δήμαρχο, τους παριστάμενους φορείς και τους εργαζόμενους στο Δήμο.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, τόνισε: «Ψηφιακός μετασχηματισμός χωρίς τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να επιτευχθεί. Αυτή θα κινητοποιήσει την Πολιτεία και τους ιδιώτες ώστε να γίνουν επενδύσεις στον ψηφιακό τομέα. Η αξιοποίηση των νέων Τεχνολογιών θα βοηθήσει τη χώρα να μπει στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη».

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, συνόδευαν οι Βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσούλα Κατσαβριά και Παναγιώτα Βράντζα.


Ν. Παππάς: Διασφαλίζουμε τη δίκαιη ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, τη δίκαιη ανάπτυξη της οικονομίας

«Εγγυόμαστε σε κάθε πολίτη ότι το αύριο θα έρθει σήμερα για όλους. Καθένας από εμάς, όσο μακριά ή κοντά κι αν βρίσκεται στην πρωτεύουσα, θα πρέπει να έχει πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και σε όσα αυτές προσφέρουν».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων, σήμερα από το Μουζάκι, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, παρουσία δημάρχων της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Παππάς, παρουσίασε το σχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ψηφιακή διασύνδεση κάθε γωνιάς της Ελλάδας και την παροχή όλων των σύγχρονων εργαλείων στους πολίτες, «ώστε κανένας να μην μείνει μόνος του, πίσω, στη νέα ψηφιακή εποχή».

Επίσης, έκανε αναφορά και στα έργα που ξεκινά το υπουργείο, συνολικού ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν την ανάπτυξη εθνικού δικτύου ευρυζωνικής πρόσβασης νέας γενιάς σε αστικές, νησιωτικές, ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Οι μεγάλες ανισότητες που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της κρίσης, σε όλους τους τομείς, θα εξαλειφθούν, υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, διευκρινίζοντας: «Εμείς διασφαλίζουμε τη δίκαιη ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, τη δίκαιη ανάπτυξη της οικονομίας στο σύνολό της».

Οι δήμαρχοι Μουζακίου και Αργιθέας, οι επαγγελματίες της περιοχής και άλλοι φορείς, έθεσαν στον υπουργό ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης, τόσο για τη λειτουργία των Δήμων, όσο και για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κοινωνιών.

Ο δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός ανέφερε ότι τα περισσότερα χωριά και οικισμοί της δυτικής Θεσσαλίας βρίσκονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Όπως διευκρίνισε, παρότι πέρασε δίκτυο οπτικών ινών προς τους κεντρικούς ορεινούς οικισμούς, δεν έδωσε τη δυνατότητα ευρυζωνικής σύνδεσης σε πολλούς από αυτούς.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους οικισμούς κατοικούνται από εποχικά διαμένουσες κτηνοτροφικές οικογένειες, που δεν διαθέτουν ούτε τηλεφωνική σύνδεση και η μεγάλη χωρική διασπορά αυτών, ως μόνος τρόπος πρόσβασης, είναι η δικτύωση μέσω ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων, τόνισε ο ίδιος.

Επίσης, θίχτηκε η έλλειψη δυνατότητας των οικισμών να έχουν πρόσβαση σε τηλεοπτικά κανάλια. Ο Νίκος Παππάς διαβεβαίωσε τους φορείς ότι θα προωθήσει τα θέματα που τέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου ώστε να επιλυθούν.

Επόμενος σταθμός του κ. Παππά ήταν το Μορφοβούνι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, στην Καρδίτσα. Εκεί, συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Δημήτριο Τσιαντή, ενώ σε ευρεία σύσκεψη άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων στον Δήμο, αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Ο υπουργός στην τοποθέτησή του ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί και αναμένεται να ληφθούν από την κυβέρνηση, για το σύνολο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και για την ύπαρξη συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα. Παράλληλα, έκανε λόγο για κοινή προσπάθεια και συντονισμό ενεργειών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εξήγησε: «Το πιο δύσκολο πράγμα δεν είναι να αναπτυχθεί αυτή η τεχνολογία, αλλά να διαχυθεί στην κοινωνία».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, κ. Τσιαντής, τόνισε πως ο Δήμος περιλαμβάνει μια ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή και κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας η χρήση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών για την ενημέρωση των επισκεπτών και την προβολή του.

Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι υπάρχουν στον Δήμο περιοχές όπου δεν υπάρχει σήμα της ψηφιακής πλατφόρμας εκπομπής της DIGEA, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να μην έχουν πρόσβαση στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, αλλά και στους ιδιωτικούς περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)