to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 13.02.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Παππάς: Αδιανόητο να πάμε σε καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης της προστασίας της α' κατοικίας (βίντεο)

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ βιώνει στο προσφυγικό μια μετωπική σύγκρουση με τα «τερατώδη προεκλογικά της ψέματα. Η Μόρια έχει υπερπενταπλασιαστεί και δεν υπάρχει σχεδιασμός για αποσυμφόρηση των νησιών»


Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «αδιανόητο για μια χώρα η οποία κληρονόμησε τέτοια προβλήματα από τη βαθιά ύφεση, να πάει σε ένα καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης» της προστασίας της α' κατοικίας.

«Στην Ελλάδα έχουμε ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού που αντιμετωπίζει θεμελιακές δυσκολίες για να καλύψει τις δαπάνες στέγασης», τόνισε ο Νίκος Παππάς κάνοντας αναφορά σε έκθεση του δικτύου καταπολέμησης της φτώχειας σύμφωνα με το οποίο το 40% του πληθυσμού δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις δαπάνες στέγης»

Ακόμη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «στην Ελλάδα δεν έχουμε τυπικό πρόβλημα στρατηγικών κακοπληρωτών όπως υπάρχει σε οικονομίες δεν έχουν βιώσει την κρίση τη δική μας», ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «ήδη υπάρχουν αρνητικά συμπτώματα στην οικονομία. Τρία συνεχόμενα τρίμηνα πέφτει η βιομηχανική παραγωγή ενώ ο αριθμός των ανέργων ξεπέρασε το 1 εκατ».

Δεν θα αποσυμφορηθούν τα νησιά με το σχέδιο της Ν.Δ.

«Δε θα έχουμε καμία δυνατότητα αποσυμφόρησης των νησιών με το σχέδιο της ΝΔ», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς αναφορικά με το κυβερνητικό πλάνο στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι «απλώς εκεί που υπήρχε μία Μόρια θα φτιάξουν άλλες τέσσερις».

Ο ίδιος, μιλώντας στο Open tv ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ βιώνει στο προσφυγικό μια μετωπική σύγκρουση με τα «τερατώδη προεκλογικά της ψέματα. Η Μόρια έχει υπερπενταπλασιαστεί και δεν υπάρχει σχεδιασμός για αποσυμφόρηση των νησιών».

Επιπλέον, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή που μιλάμε 4.000 άτομα από τη Μόρια μπορούν να μεταφερθούν στην ενδοχώρα καθώς ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες», ωστόσο σημείωσε ότι δεν το επιλέγει η ΝΔ.

«Έχουμε ζητήσει να αυξηθούν οι προσλήψεις και να γίνει αποσυμφόρηση των νησιών», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «η ΝΔ την ώρα που καλείται να διαχειριστεί μια αναγκαία αποσυμφόρηση των νησιών, ταυτόχρονα τροφοδοτεί ιδεολογικά και πολιτικά αντιλήψεις οι οποίες δεν είναι λειτουργικές», όπως το πλωτό φράγμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)