to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:59 | 30.01.2015

Πολιτική

Ν. Παππάς: Δεν θα αφήσουμε την Μέρκελ να φάει τον ελληνικό λαό

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο Mega, υποστήριξε ότι "κάθε μέρα που περνάει κερδίζει πόντους το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ".


«Η διαπραγμάτευση θα έχει και χρόνο, δεν θα γίνει μία και έξω και θα έχει πολλά επίπεδα»  δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επίσκεψη του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ στην Αθήνα και στις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας.

Σχετικά με την επίσκεψη Ντέισελμπλουμ ο κ. Παππάς εξήγησε ότι η κυβέρνηση «δεν έκανε τίποτα άλλο από το να παραμείνει συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις», κάτι που «δεν έπρεπε να εκπλήξει κανέναν» όπως τόνισε, ενώ σε ερώτηση αν θα ζητηθεί παράταση του προγράμματος απάντησε αρνητικά, συμπληρώνοντας ότι μπορεί να γίνει μια συζήτηση με τους εταίρους για να «διαμορφωθεί ένα πολιτικό πλαίσιο για να ξεκινήσει μία συζήτηση  η οποία θα καταλήξει σε μία αμοιβαία αποδεκτή και επωφελή λύση και για μας και για τους εταίρους».

Ανέφερε ακόμα ότι οι εταίροι είναι «όχι απλά υποστηρικτικοί, αλλά ενθουσιώδεις για κάποιες μεταρρυθμίσεις» καθώς βλέπουν μια κυβέρνηση που είναι έτοιμη «να πατάξει τη φοροδιαφυγή, να χτυπήσει τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος».

«Καλή όρεξη κ. Μέρκελ»

Σε ερώτηση σχετικά με το δείπνο το βράδυ της Παρασκευής της Άγκελας Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάν  και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στο Στρασβούργο, ο κ. Παππάς απάντησε: «Στην κ. Μέρκελ θα πούμε καλή όρεξη αλλά δεν θα φάμε τον ελληνικό λαό. Δεν θα είναι στο δείπνο ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός απεφάνθη και νομίζω ότι αυτή η βούλησή του θα πρέπει να γίνει σεβαστή».

Ο υπουργός επικρατείας σε ερώτηση για το αν υπάρχει προγραμματισμός για συνάντηση του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο απάντησε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο «όταν έρθει η ώρα» συμπληρώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας έχει ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα αύτή την περίοδο, με συναντήσεις με τους Ματέο Ρέντσι και Φρανσουά Ολάντ αλλά και τις υποχρεώσεις της ελληνικής Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)