to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:24 | 23.10.2017

Πολιτική

Ν. Παππάς από τα Γιάννενα: Εξαιτίας της Digea μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν μείνει χωρίς τηλεόραση

«Το πρόβλημα με τις “λευκές περιοχές” το λύνουμε σύντομα. Έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους, έχουμε την τεχνογνωσία και προχωράμε στην επίλυσή του για όλη την Επικράτεια. Σύντομα οι Δήμαρχοι θα κληθούν να δηλώσουν τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα»


Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε σήμερα στην πρώτη ημέρα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ηπείρου, συμμετέχοντας σε πάνελ με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση και τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη, με θέμα: «Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις, Περιφερειακή Συνοχή και Ψηφιακή Σύγκλιση».

Ν. Παππάς: Εφικτός ο στόχος για τηλεοπτική κάλυψη των «λευκών περιοχών», ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς και εκμετάλλευση ωφελειών από την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ηπείρου, είχε σήμερα συνάντηση στην Ηγουμενίτσα με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, Θωμά Πιτούλη, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου, Γιάννη Λώλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, Δονάτο Μαρτίνη, τον Αντιδήμαρχο Φιλιατών, Πέτρο Κατσάρη, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, Ανδρέα Νταή και την Περιφερειακή Σύμβουλο Ηπείρου, Αντιγόνη Φίλη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, όπως η κάλυψη των «λευκών περιοχών» με τηλεοπτικό σήμα, η ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών (δίκτυα νέας γενιάς) για γρήγορο ίντερνετ σε κάθε γωνιά της χώρας και οι σχεδιαζόμενες ενέργειες για την εκμετάλλευση των ωφελειών που θα προκύψουν από την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών.

Ο Υπουργός εξήγησε στους συνομιλητές του το πλάνο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σχετικά με τα ζητήματα που τέθηκαν και πιο συγκεκριμένα ανάφερε:

·         «Ως το τέλος του έτους θα ξεκινήσει η υλοποίηση της δράσης για την τηλεοπτική κάλυψη όλων των “λευκών περιοχών” της χώρας, καθώς σύντομα θα καταγραφούν οι ανάγκες που υπάρχουν με τη συνδρομή των τοπικών αρχών».

·         «Τα δίκτυα νέας γενιάς εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα και σύντομα θα ξεκινήσει και στην Θεσπρωτία η φάση της εμπορικής εκμετάλλευσης. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την καθημερινότητα των πολιτών, να φέρουμε “Το Αύριο, Σήμερα για Όλους”».

·         «Οι νέες τεχνολογίες φέρνουν μια αλλαγή που ως σήμερα πολλοί δεν έχουν φανταστεί. Υποχρέωση όλων των φορέων είναι να “κατέβουμε” στον κόσμο και να επικοινωνήσουμε τα οφέλη που τις ακολουθούν».

Της συνάντησης στην Ηγουμενίτσα προηγήθηκε επίσκεψη στο χωριό Γλυκή του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας, όπου αντηλλάγησαν απόψεις με τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής και παρουσιάστηκε το πλέγμα των δράσεων για την ψηφιακή ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Στις προαναφερθείσες επαφές συμμετείχε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία, Παύλος Παπαρούνας.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε σύσκεψη στην Ηγουμενίτσα με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους φορέων της Θεσπρωτίας.

Επίσκεψη στο χωριό Γλυκή του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας, συζήτηση με εκπροσώπους φορέων και κατοίκους. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)