to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:09 | 15.12.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Παππάς: Ακροδεξιός ο κ. Σαμαράς, φοβάται και ως εκβιαστής καλεί σε αποστασία (βίντεο)

«Ακροδεξιός ο κ. Σαμάρας, φοβάται και ως εκβιαστής καλεί σε αποστασία» δήλωσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Ν. Παππάς συμπληρώνοντας ότι ο κ. Σαμαράς φοβάται και θέλει να μεταδώσει τον φόβο του και στους άλλους.


«Δεν φαίνεται να διαφωνεί σε κάτι, με τον κ. Μπαλτάκο ο Αντ. Σαμαράς». Σε αυτό το κλίμα πανικού που έχει καταλάβει το κυβερνητικό στρατόπεδο ενέταξε τις τρομολαγνικές δηλώσεις ωμού εκφοβισμού των Άδ. Γεωργιάδη, Σ. Βούλτεψη και άλλων στελεχών της Ν.Δ.

 

Ειδικά για τον Αδ. Γεωργιάδη ο Ν. Παππάς σχολίασε ότι από «γκεσέμι της ακροδεξιάς έγινε πολιορκητικός κριός της καινούργιας Ν.Δ. που δυσκολεύεται κανείς να την ξεχωρίσει από τέτοιου τύπου μορφώματα».

«Ο κόσμος δεν τσιμπάει, το έχει δει το έργο το 2012» όταν άκουσε την ίδια ακατάσχετη κινδυνολογία που έκανε κακό στην εθνική μας οικονομία και δεν επιβεβαιώθηκε. Γνωρίζει για τις τράπεζες, τα λεφτά, τα φάρμακα αλλά δεν πρόκειται εκ νέου να φοβηθεί» είπε ο Ν. Παππάς εξηγώντας ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που έκοψε τις συντάξεις και τους μισθούς, έβαλε χέρι στις καταθέσεις των πολιτών ενώ προχώρησε και σε κατασχέσεις σπιτιών. «Αν επιλέξει η Ν.Δ. να δώσει τη μάχη των εκλογών με όπλα μπαγιάτικα και τζούφια θα υποστεί και τις συνέπειες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράταση βίου ζητά η κυβέρνηση από τους βουλευτές ενώ έχει δεσμευθεί σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων

Υπογράμμισε ότι οι αγορές δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα ενώ μιλώντας για το κλίμα που αλλάζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανέφερε δημοσίευμα της Financial Times προ ημερών όπου διατυπωνόταν ότι «οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι πολύ λογικές, για τη διευθέτηση του ευρωπαϊκού χρέους», ενώ και ο ΟΟΣΑ μίλησε για πολιτικές που θα αναχαιτίζουν την άνιση διανομή πλούτου γιατί είναι εμπόδιο στην ανάκαμψη της οικονομίας. Τόνισε τέλος ότι έχει ανοίξει η συζήτηση στην Ευρώπη για έναν άλλο δρόμο απ' αυτόν του Μερκελισμού.

Η Ν.Δ. είναι απολύτως ενταγμένη στην λογική της τρόικα προτείνοντας ως μόνη διέξοδο την διαρκή φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, «μέχρι να έρθουν οι ξένες επενδύσεις όπου κάποια στιγμή θα φάει και ο φτωχός, αλλά αυτό είναι του αγίου Ποτέ, όταν έχεις καταργήσει τις τριετίες για παράδειγμα».

Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι η κυβέρνηση ζητά την παράταση του βίου της ενώ έχει δεσμευθεί σε πολύ σκληρά μέτρα όπως την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την μείωση μισθών και συντάξεων, τα 6.000 ένσημα η βασική σύνταξη, θα αυξήσει το ΦΠΑ στα φάρμακα και τα ξενοδοχεία.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζει το ιστορικό δίλημμα της σημερινής συγκυρίας στο ότι μια χώρα δεν μπορεί να έχει το 30 ή το 40% του πληθυσμού της στη φτώχεια και το κοινωνικό περιθώριο και ότι η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει αν τα μέτρα αυτά που προτείνει θα ξεκολλήσουν τη χώρα από την τελευταία θέση στην παγκόσμια κατάταξη που βρίσκεται στο δείκτη κοινωνικής δικαιοσύνης. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί στο πρόγραμμα της Θεσσαλονικής, όπου και υλοποιήσιμο άμεσα είναι, και δεν απαιτούνται δανεικά.

Ο Τσίπρας δεν έχει στενό του συνεργάτη στη λίστα Λαγκάρντ όπως, ο Σαμαράς

Ο Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε επίσης στέλνοντας ένα μήνυμα στους πολίτες να μην τρομοκρατούνται χωρίς λόγο,  ότι «οι δανειακές ανάγκες της χώρας μέχρι και το καλοκαίρι είναι ελάχιστες» . Υπάρχει ένα ζήτημα διαπραγμάτευσης για το ομόλογο της ΕΚΤ που λήγει το καλοκαίρι, ως τότε μια ισχυρή κυβέρνηση θα έχει ξεκινάει να γιατρεύει τις πληγές του Μνημονίου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του κατήγγειλε τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπαγορεύουν την αδράνεια σε σχέση με τις λίστες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και δεν έχει γίνει τίποτα. Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο ότι όλοι οι πολιτικοί έχουν υποσχεθεί κατά καιρούς πλήγμα στη φοροδιαφυγή έδωσε την αποστομωτική απάντηση ότι «ο Τσίπρας δεν έχει στενό του συνεργάτη στη λίστα Λαγκάρντ, ο Σαμαράς έχει τον κ. Παπασταύρου. Αυτά έχουν δει το φως της δημοσιότητας και θάβονται».

Τα κλειστά ΑΤΜ είναι μια ακραία μονομερής ενέργεια εκ μέρους της ΕΚΤ η οποία δεν διατίθεται πιστεύω να το κάνει και οι διευθυντές των τραπεζών έχουν κάθε δικαίωμα να εργάζονται για το αντίθετο. Ζήσαμε την περίοδο που πέρασαν τα stress test οι τράπεζες και δεν έχουν πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας. Κάλεσε τέλος να μείνει εκτός της προεκλογικής περιόδου το θέμα των τραπεζών γιατί κάνει κακό στην ελληνική οικονομία. Πρόσθεσε επίσης ότι, το να επανέρχεται εκ του πονηρού ένα τέτοιο θέμα καταδεικνύει και την ένδεια των επιχειρημάτων και την ανευθυνότητα και το τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ορισμένοι με προεξάρχον τον κ. Σαμαρά για να παραμείνουν στην εξουσία.

«Δεν θα αποφύγουν τις εκλογές παρά του ότι έχουν αποδείξει πόσο τις φοβούνται. Θα μπούμε σε μια διαφορετική πορεία» υποστήριξε κλείνοντας ο Νίκος Παππάς.

Κατερίνα Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)