to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:57 | 20.05.2019

Πολιτική

Ν. Μπίστης: Αναποφάσιστοι, αποφασίστε

«Και αποφασίστε δυο πράγματα. Πρώτον να πάτε να ψηφίσετε για να μην αφήσετε άλλους να αποφασίζουν για εσάς. Και δεύτερον να ψηφίσετε προοδευτικά. Και στην συγκεκριμένη στιγμή προοδευτική ψήφος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», γράφει στην τακτική του στήλη στο «Έθνος» ο Νίκος Μπίστης.


«Ούτε στην ΝΔ , ούτε στο ΚΙΝΑΛ», προσθέτει εξηγώντας το «γιατί»: «Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των 64 φίλων που πάσχισαν "εμμέσως πλην σαφώς" να φιλοτεχνήσουν προοδευτικό πρόσωπο στην ΝΔ, η πεισματάρα προοδευτικότητα τους διαψεύδει. Όταν ανέλαβε το τιμόνι της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολύς κόσμος, πράγματι, τηρούσε στάση θετικής αναμονής απέναντι του. Ήθελε να δει τι σημαίνει ο φιλελευθερισμός του στα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα ενώ θεωρούσε δεδομένο ότι ο πολιτικός φιλελευθερισμός του (δικαιώματα, εξωτερική πολιτική, σχέσεις κράτους-εκκλησίας) θα προσέδιδε φρεσκάδα σε μια πολιτικά ρυτιδιασμένη ΝΔ. Και ο πολιτικός φιλελευθερισμός του σταδιακά χλώμιασε, για να πνιγεί οριστικά στις Πρέσπες.

Η εκλογική τακτική δε στην μάχη των Ευρωεκλογών του κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν περιλαμβάνει μια λέξη για την Ευρώπη αλλά αναλώνεται σε προσωπικές επιθέσεις στον Τσίπρα με αντίστροφα αποτελέσματα απο τα επιδιωκόμενα.

Δυστυχώς, δε, για αυτόν -συνεχίζει ο Ν. Μπίστης- μετά το Βατερλώ του στην συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης αναγκάστηκε εν μέρει (γιατί έχει ακόμα απόθεμα) να παρουσιάσει το ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του στην οικονομία και την κοινωνική πολιτική. Με τη βεβαιότητα της νίκης που την ενίσχυαν οι μετρήσεις του κ. Μαρινάκη θεώρησε ότι έχει το περιθώριο να «πει την αλήθεια του» στον λαό ώστε να τον προετοιμάσει για να δεχθεί τα μέτρα του. Και ακολούθησε το Βατερλώ νο 2. Με τρόμο βλέπουν οι επιτελείς της ΝΔ τις τελευταίες ημέρες τα απειλούμενα από την πολιτική της λαϊκά στρώματα να αφυπνίζονται και να στρέφονται αποφασιστικά στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ΚΙΝΑΛ τα έχουμε πεί κατ’ επανάληψη. Δάνεισε στην ΝΔ το εφεύρημα περί "στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ", σε όλα τα κορυφαία πολιτικά ζητήματα σύρθηκε πίσω από την ΝΔ, κατέστη κυριολεκτικά συμπλήρωμά της. Τις τελευταίες ημέρες συνειδητοποιώντας την αμφίπλευρη πίεση που υφίσταται θυμήθηκε πάλι την πολιτική των ίσων αποστάσεων και τον αντιδεξιό λόγο. Το αποτέλεσμα ήταν να εισπράξει την δικαιολογημένη χλεύη της ΝΔ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη», σημειώνει, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του ο Νίκος Μπίστης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)