to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:53 | 23.04.2019

πηγή: Αυγή

Αυτοδιοίκηση

Ν. Μπελαβίλας: Σε πανικό ο Μαρινάκης, δεν θα ακολουθήσουμε το κλίμα πόλωσης (βίντεο)

«Το αφήγημα ότι ερχόμαστε οι μάνατζερ και θα το βγάλουμε πέρα επειδή έχουμε λεφτά, οδήγησε στο να έχουμε μία από τα ίδια»


Ο δήμος Πειραιά είναι ένα δήμος σε κρίση εδώ και 20 χρόνια, συνεχίζει να θυμίζει βρώμικο χωριό δίπλα σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας και εξαπέλυσε επίθεση στη νυν δημοτική αρχή και στον Βαγγέλη Μαρινάκη προσωπικά.

«Καταφέραμε να επιβάλουμε μία ατζέντα ειρηνική που εμπεριέχει θέματα της πόλης, σε αντίθεση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που επιχειρεί να οξύνει το κλίμα εδώ και μερικές εβδομάδες με πάρα πολύ σκληρές εκφράσεις και με πάρα πολύ προβληματικό τρόπο. Έναν τρόπο που κατά τη γνώμη μου εκφράζει πανικό. Επιχειρεί να διαμορφώσει ένα κλίμα πόλωσης το οποίο δεν θα ακολουθήσουμε» τόνισε ο Ν. Μπελαβίλας μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε, «το αφήγημα ότι ερχόμαστε οι μάνατζερ και θα το βγάλουμε πέρα επειδή έχουμε λεφτά, οδήγησε στο να έχουμε μία από τα ίδια. Έχουμε ένα μικρό νοικοκύρεμα, μία προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών της πόλης, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στις χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Αττικής. Όμως δεν έχουμε μία εικόνα πόλης που αντιστοιχεί στο μέγεθος του λιμανιού που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο. Ο Πειραιάς συνεχίζει να θυμίζει χωριό βρώμικο δίπλα σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης».

Ο Νίκος Μπελαβίλας υπογράμμισε ότι το κρίσιμο είναι ένας στιβαρός δήμος, μία στιβαρή δημοτική αρχή. «Το μοντέλο το έχουμε από τα μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης. Ο δήμος διαπραγματεύεται ως ίσος προς ίσο με τον διαχειριστή του λιμανιού. Σήμερα ο δήμαρχος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της Cosco και δεν έχουμε ακούσει ούτε μία λέξη για το ποια είναι η θέση του για το λιμάνι και τη λειτουργία του» σημείωσε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιάς επισήμανε ότι δήμος Πειραιά και Cosco είναι δύο εταίροι, ωστόσο αυτή η εταιρική σχέση δεν έχει ακόμα υπάρξει. «Αυτήν την εταιρική σχέση προτείνουμε για να μπορέσει να επανέλθει η πόλη στο επίπεδο του κύρους που του αναλογεί ως μητροπολιτικό λιμάνι. Είναι εύκολο αρκεί να υπάρχει πρόθεση και γνώση».

Όπως είπε, εδώ και πέντε χρόνια κανείς δεν ασχολήθηκε λόγω έλλειψης βούλησης. «Φαίνεται σαν να μην αφορούσε το δήμο Πειραιά, σαν να έχει θεοποιήσει την ύπαρξη της κινέζικης εταιρείας μέσα στο λιμάνι και να μην τολμάει να την αγγίξει».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην αύξηση του τουρισμού, αύξηση που δεν βιώνει ο Πειραιάς. «Έχουμε 17 εκατ. τουρίστες το χρόνο, στο peak φτάνουν 4 με 5 κρουαζιερόπλοια την ημέρα, δηλαδή 3.000 άνθρωποι. Πώς να μείνουν στην πόλη; Σε ποια πόλη να μείνουν;  Όταν έχει διαλυμένες υποδομές, όταν δεν είναι ελκυστική παρόλο που έχει την πανέμορφη θάλασσά της, όταν η Πειραϊκή είναι αδιάβατη;» διερωτήθηκε. Ο Νίκος Μπελαβίλας υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να συζητηθούν σοβαρά όλα αυτά τα θέματα και τόνισε ότι η παράταξη «Πειραιάς για όλους» έχει καταθέσει 12 εξαιρετικά σημαντικές προτάσεις, που «από την άλλη πλευρά βλέπουμε σιωπή».

Σημείωσε δε ότι υπάρχουν χρήματα, ωστόσο δεν υπάρχει σχέδιο. «130 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής είναι στα συρτάρια επειδή έχει καθυστερήσει ο δήμος. Κινδυνεύουν να σπαταληθούν άτσαλα αν δεν υπάρχει ένα προγραμματικό σχέδιο» τόνισε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)