to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:59 | 29.06.2016

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Κοινωνία

Ν. Μπελαβίλας: «Με προτεραιότητα στα παιδιά η οργάνωση της μακράς παραμονής των προσφύγων στη χώρα»

«Έχουμε περάσει στη φάση οργάνωσης της μακράς παραμονής των προσφύγων στη χώρα μας και της ομαλής ένταξής τους με αιχμή του δόρατος στα παιδιά» δηλώνει ο συντονιστής του «Καλώς τους» αν. καθηγητής ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4 με αφορμή την αυριανή παρουσίαση του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες και των πρωτοβουλιών για υποδοχή και ένταξη τους στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.


Σε ότι αφορά τις δομές φιλοξενίας ο κ. Μπελαβίλας τις κατατάσσει σε τρεις κλίμακες «τις εξαιρετικές δομές όπως τα Διαβατά, την μεσαία κατηγορία στην οποία η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και τα μεγάλα προβληματικά καμπ» τονίζοντας ότι μετά το άδειασμα της Ειδομένης έχουμε περάσει στη δεύτερη φάση «της ομαλής ένταξης των προσφύγων στην κοινωνία, της στέγασής τους έξω από τους καταυλισμούς και ταυτοχρόνως στην προσπάθεια να  τους δοθεί η δυνατότητα να δουλέψουν».

Ταυτοχρόνως όπως σημειώνει ο κ. Μπελαβίλας πρέπει να αρχίσει και ο δεύτερος κύκλος της καμπάνιας αλληλεγγύης ενώ υπάρχουν καλά σημάδια σε ότι αφορά την δουλειά που έχει γίνει από τους εθελοντές του υπουργείου Παιδείας σε ότι αφορά τα σχολικά προγράμματα που ετοιμάζονται για παιδιά των καταυλισμών.

Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη αύριο θα παρουσιαστεί ο σχεδιασμός από όσους μετέχουν στο Κοινωνικό Συμβούλιο και είναι οι: Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Μπελαβίλας, αν. καθηγητής ΕΜΠ, Συντονιστής Καλώς Τους, Άρης Στυλιανού, επικ. καθηγητής ΑΠΘ, πρόεδρος ΔΣ ΚΘΒΕ, Φίλιος Στάγκος, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής ΔΕΠΘΕ, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, Σταύρος Ζαφειρίου, συγγραφέας, πρωτοβουλία «ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ- η Θεσσαλονίκη για τους πρόσφυγες», Πολυξένη Βελένη, διευθύντρια αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Κάαντερ Μπακς, Γενικός Διευθυντής ΕΡΤ3

 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)