to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:34 | 15.05.2019

Αυτοδιοίκηση

Ν. Μπελαβίλας: Δεν θα κάνουμε το mall, θα κάνουμε μουσεία

Mall στην είσοδο της πόλης, στον τάφο του Θεμιστοκλή; Εκεί που 17 εκατομμύρια άνθρωποι από τα καταστρώματα των πλοίων βλέπουν την δαντέλλα της Πειραϊκής, τα τείχη του Κόνωνα; Αστειευόμαστε; είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος του «Πειραιά για όλους» ΒΝ. Μπελαβίλας, μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.


Στην μάχη που δίνεται στον Πειραιά, «το στοίχημα δεν είναι μόνο να φύγουν “τα χέρια πάνω από την πόλη”, να φύγει η ολιγαρχία που έχει ανατρέψει οποιονδήποτε κώδικα Δημοκρατίας και “διορίζει” τον δήμαρχο, επιβάλλει το πρόγραμμα ... χτες “πέταξε” δημοτικό σύμβουλο από το ψηφοδέλτιο γιατί αρνήθηκε να πει σε συγγενή να αποχωρήσει από άλλο ψηφοδέλτιο, πρωτοφανείς πρακτικές. Αυτή την στιγμή μοιράζονται χιλιάδες ψηφοδέλτια “σταυρωμένα”, που επιβάλλονται και στους υποψήφιους, πρώτα θα “σταυρώσουν” Μαρινάκη και μετά τον εαυτό τους».

Κατά τον ίδιο, όλα αυτά «πηγάζουν από μία βαθιά ανησυχία ότι η δημοκρατική διαδικασία δεν θα τον αναδείξει σε αυτό που παριστάνει ότι είναι, πρώτος. Και δεν θα τον αναδείξει. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένας άνθρωπος που κυκλοφορεί με μαύρα τζιπ με φιμέ τζάμια και οπλισμένους μπράβους θα αναγκαζόταν να μοιράζει ψηφοδέλτια στις λαϊκές, το απολαύσαμε, το απολαμβάνει και ο κόσμος».

Ο κ. Μπελαβίλας κατήγγειλε επίσης ότι «από τον Νοέμβριο ως τον Μάρτιο οι απειλές ήταν ασύλληπτες. Οι φάκελοι έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τις προσωπικές απειλές εναντίον μου, τις προσωπικές απειλές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τις προσωπικές απειλές εναντίον των μελών του συνδυασμού μας. Απειλές “Δεν θα τολμήσεις να κατέβεις στα Καμίνια”, “Θα σου σπάσουμε τα πόδια αν κατέβεις στα Καμίνια”, “Ραντεβού έξω από το “Κωσταράκος” … είχαμε απειλές, πολύ γερές απειλές.

Εμείς πήγαμε στα Καμίνια, είχαμε πάρα πολύ κόσμο, χτες έκανα δεύτερη περιοδεία … και μάλλον την κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση … μάλλον την άλλη Τετάρτη ή Πέμπτη, στην πλατεία των Καμινίων».

Επίσης, «την Κυριακή έρχεται ο Τσίπρας», προσέθεσε, για μία «εμβληματική συγκέντρωση, μάλλον στο Πασαλιμάνι ή το Δημοτικό Θέατρο … θα γραφτεί στην ιστορία του Πειραιά … αυτό θα είναι το σινιάλο της τελικής εβδομάδας».

Ο κ. Μπελαβίλας αναφέρθηκε αναλυτικά στην περίπτωση του mall που τελικά δεν θα γίνει, παρά τους «Έλληνες μεσίτες» που «δεν μπορούν να καταλάβουν την αναγκαιότητα ενός διεθνούς Μουσείου στον Πειραιά. Δεν πειράζει, το καταλαβαίνουν οι Πειραιώτες. Το κατάλαβε η Κινέζα πρέσβειρα. Μεταφέρθηκε ο φάκελος από το ΥΠΠΟ και στην Κίνα, από όσο έχω ενημερωθεί. Το Μουσείο θα το κάνουμε, είμαι απολύτως βέβαιος. Δεν θα κάνουμε το mall, θα κάνουμε μουσεία» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Η διατύπωση που άκουσα από τον διευθύνοντα της Cosco στην μεγάλη συνάντηση των στελεχών», όπως ανέφερε, ήταν «“τι σας πειράζει να έχουμε ένα ωραίο mall;”. Στην είσοδο της πόλης, στον τάφο του Θεμιστοκλή; Τρελαθήκαμε; Το Αμβούργο βάζει όπερα… Οι όπερες, τα μεγάλα μουσεία, τα επιστημονικά ενυδρεία, είναι μπροστά στα λιμάνια… Mall εκεί που 17 εκατομμύρια άνθρωποι από τα καταστρώματα των πλοίων βλέπουν την δαντέλλα της Πειραϊκής, τα τείχη του Κόνωνα; Αστειευόμαστε;», αναρωτήθηκε.

Εξάλλου, ο κ. Μπελαβίλας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σχήμα που κατεβαίνει από το ΚΚΕ, «το καλύτερό του όνομα από τον παλιό συνδυασμό μετακινήθηκε στον συνδυασμό Μαρινάκη, ας ερωτηθεί ο ίδιος ή το ΚΚΕ».

Τέλος, επεσήμανε ότι ήταν ο Δρίτσας που «εξασφάλισε τα 2 εκατ. ευρώ στον Δήμο Πειραιά, που επαίρεται ψευδώς ο απερχόμενος δήμαρχος ότι ο Δήμος Πειραιά παίρνει από την Cosco. O Δήμος Πειραιά δεν παίρνει από την Cosco λόγω του κ. Μώραλη, ο κ. Μώραλης αποδείχθηκε ότι παίρνει παχυλή αμοιβή από την Cosco για την συμμετοχή του στο ΔΣ … ακούστηκε και γράφτηκε για 55.000 ευρώ … μειώθηκε στις 40.000 ευρώ. Είπε τελικά ότι είναι 20.000 ευρώ καθαρά ... Τα μέλη του ΔΣ του κρατικού ΟΛΠ έπαιρναν συνολικά κάποιες λίγες εκατοντάδες ευρώ, ο κ. Μώραλης το 2018 … σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν … έπαιρνε μεικτά 55.000 ευρώ. Μετά από εξέγερση των μετόχων μειώθηκαν στις 40.000 ευρώ ετησίως...».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)