to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:33 | 04.12.2019

Πολιτική

Ν. Μανιαδάκης: Δεν έχω δεχτεί πιέσεις από τον Δ. Παπαγγελόπουλο - Διατηρώ προσωπικές σχέσεις με τον Γ. Στουρνάρα

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή , Ν. Μανιαδάκης σε ερώτηση που είχε να κάνει με το αν είχε δεχτεί πιέσεις από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο απάντησε αρνητικά


Αρνητική ήταν η απάντηση του Νίκου Μανιαδάκη σε ερώτηση που είχε να κάνει με το αν είχε δεχτεί πιέσεις από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σχετικά με τη διερεύνηση του σκανδάλου Νοβάρτις. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Μανιαδάκης δήλωσε επίσης πως δεν γνωρίζει αν ασκήθηκαν σε άλλους πιέσεις τέτοιου είδους, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ευθύνες του Δ. Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή ο Ν. Μανιαδάκης υπέπεσε σε μια αντίφαση αναφορικά με το αν είχε σχέση με την Νοβάρτις. Ο μάρτυρας, για τον οποίο ο Κ. Φρουζής είχε καταθέσει πως είχε διατελέσει σύμβουλος της Νοβάρτις, ισχυρίστηκε, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, πως δεν είχε σχέση με την εταιρεία και, ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε πως μπήκε στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση οικειοθελώς, επικαλούμενος την τεχνογνωσία που κατέχει. Επίσης, ισχυρίστηκε πως δέχτηκε να πάει στις αμερικανικές αρχές επειδή τον προέτρεψαν οι εισαγγελείς. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν διέψευσε όσα είχε καταθέσει κατά του Αδ. Γεωργιάδη ως προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία "Αναστασίου", καθώς αρνήθηκε να απαντήσει επικαλούμενος πως είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά τη δημοσιότητα της υπόθεσης, ενώ κατά την χθεσινή του κατάθεση (Τρίτη 3/12) είχε δηλώσει πως αυτή είχε δημοσιοποιηθεί από το Documento, σήμερα δήλωσε πως την  έφερε η ιστοσελίδα iefimerida.

Επίσης, δήλωσε πως δεν έχει συναντηθεί ποτέ με την Όλγα Γεροβασίλη και πως η μοναδική επαφή μαζί της ήταν μέσω τηλεφώνου, καθώς ο Ν. Μανιαδάκης ήταν αυτός που διαπραγματευόταν με την τρόικα επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Ερωτηθείς για την σχέση του με τον διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα, ο κ. Μανιαδάκης απάντησε, σύμφωνα πάντα με τις παραπάνω πηγές, πως διατηρούν κοινωνικές επαφές και πως, κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, τον είχε ρωτήσει αν τελούσε υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα. Η απάντηση που του έδωσε, όπως ισχυρίστηκε, ήταν αρνητική.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)