to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:53 | 14.11.2018

Πολιτική

Ν. Κοτζιάς: Οι έρευνες για τις απειλές κατά της ζωής μου δεν έχουν προχωρήσει

«Έχω δεχτεί απειλές με σφαίρες, με αίματα, με χώματα. Το έχω καταγγείλει, η έρευνα δεν έχει προχωρήσει», υποστήριξε χαρακτηριστικά ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση και για όσους ζητούσαν, εν μέσω νόμιμων διαδηλώσεων, εισβολή στη γειτονική χώρα


Η έρευνα για τις απειλές εναντίον του τ. υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά δεν έχει προχωρήσει, όπως ο ίδιος κατήγγειλε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό News24/7. «Έχω δεχτεί απειλές με σφαίρες, με αίματα, με χώματα. Το έχω καταγγείλει, η έρευνα δεν έχει προχωρήσει», υποστήριξε χαρακτηριστικά ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση και για όσους ζητούσαν, εν μέσω νόμιμων διαδηλώσεων, εισβολή στη γειτονική χώρα.

«Έχω δεχθεί απειλητικά γραπτά μηνύματα στο τηλέφωνο από επώνυμους και ανώνυμους, τους έχω εντοπίσει, βρήκα ονόματα και διευθύνσεις, τα έχω δώσει στις αρχές, δεν έχουν κάνει τίποτα, έναν τον κάλεσαν για συστάσεις, έχω καταθέσει στοιχεία για δύο σε συμβολαιογραφεία», σημείωσε ακόμη ο Ν. Κοτζιάς.

Ενιαίο κέντρο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Επιπλέον, ο τ. υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε πως υπάρχει ενιαίο κέντρο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, με χρηματοδότηση πιθανώς από παρακρατικές δομές, από «κάποιους περίεργους Ελληνοαμερικάνους, από περίεργους επιχειρηματίες». Για τη συμφωνία των Πρεσπών και τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ ο τ. υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε -σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού- ότι θα υπάρχει μάχη ερμηνείας. Αναλυτικά, «το άρθρο 49 του Συντάγματος της ΠΓΔΜ προβλέπει υπεράσπιση των μακεδονικών πληθυσμών στις γειτονικές χώρες. Το άρθρο 108 του ελληνικού Συντάγματος γράφει ότι υπερασπίζεται τον ελληνισμό παντού στον κόσμο. Ζητήσαμε την τροποποίηση του 48, να γίνει όπως το 108. Το έκαναν στις δύο πρώτες παραγράφους αλλά έβαλαν και μια παράγραφο για τα δικαιώματα του μακεδονικού λαού στο εξωτερικό, έβαλαν δηλαδή τον αλυτρωτισμό από την πίσω πόρτα. Αυτό είναι εκτός της συμφωνίας μας και πρέπει να αλλάξει», υπογράμμισε.

Συγχρόνως επανέλαβε ότι δεν είχε τη στήριξη που θα ήθελε, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ υποστήριξε ότι μια σειρά από καμπάνιες για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν έγιναν ποτέ. Ταυτοχρόνως, ο τ. υπουργός επανέφερε την πρόταση για έλεγχο σε όλα τα Υπουργεία που διαχειρίζονται απόρρητα κονδύλια.

Για τις σχέσεις με την Αλβανία και το φόνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Για τις σχέσεις με την Αλβανία και το φόνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο Ν. Κοτζιάς δήλωσε: «Κάθε ζωή που χάνεται είναι μεγάλη απώλεια. Η έγκαιρη και προληπτική συνεννόηση μας προστατεύει. Δεν πρέπει στο όνομα αρνητικών γεγονότων να οδηγούμαστε σε όξυνση διμερών σχέσεων. Το πρόβλημά μας είναι εξ ανατολών, ας μην αποπροσανατολιζόμαστε». Και, εν συνεχεία, «ο στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας. Ο στρατός πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες για να εκφραστεί η αναγνώριση των συνόρων και δεν τις κάνει. Υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που δεν αναγνωρίσουν τα πρωτόκολλα της Φλωρεντίας και των Παρισίων, της συμφωνίας του Ελσίνκι. Το πρωτόκολλο της Κέρκυρας προέβλεπε την αυτονομία της βορείου Ηπείρου, σε αυτό παραπέμπουν κάποιες δηλώσεις».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ερωτηθείς, τέλος, για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, αφού είπε ότι στην αρχή του φάνηκε «συμπαθητική φυσιογνωμία», στη συνέχεια όμως «έγινε οπαδός των fake news. Δεν έχει όραμα, μετακινεί το κόμμα του από την κεντροδεξιά στην ακροδεξιά. Προσπαθεί με υποψήφιους στην παλιά παράδοση του life style να δείξει άνοιγμα στο κέντρο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)