to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 06.07.2021

Πολιτική

Ν. Κασιμάτη: Να επεκταθεί το ωράριο των δρομολογίων της γραμμής Φανερωμένης Σαλαμίνας–Περάματος Μεγάρων

Την επέκταση του ωραρίου των δρομολογίων της πορθμειακής γραμμής Φανερωμένης Σαλαμίνας – Περάματος Μεγάρων κατά τη χρονική περίοδο από 01/07/2021 έως 31/07/2021 ζητά η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη, που κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή προς στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, βάσει της με Α.Π. 689/06-07-2021 Επιστολής του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας.


Με αυτή γνωστοποιείται, ότι το τελευταίο δρομολόγιο της συγκεκριμένης γραμμής είναι στις 22.30 από την Φανερωμένη και στις 23.00 από το Πέραμα Μεγάρων, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική δρομολογίων που ίσχυε και τον μήνα Ιούνιο.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας είναι ακατανόητο τα δρομολόγια να σταματούν τις ανωτέρω ώρες, που είναι αρκετά νωρίς, δεδομένου ότι βρισκόμαστε εν μέσω της θερινής περιόδου, η κυκλοφορία των πολιτών διεξάγεται πλέον χωρίς χρονικούς περιορισμούς, η Σαλαμίνα συγκεντρώνει τη συγκεκριμένη περίοδο περίπου 200.000 κατοίκους, μονίμους και παραθεριστές, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται σε περιοχές της Αθήνας, του Ασπροπύργου, της Ελευσίνας, σε ωράριο που μπορεί να εκτείνεται και στις βραδινές ώρες, και εξυπηρετούνται από τη χρήση της Αττικής Οδού και της πορθμειακής γραμμής Περάματος Μεγάρων - Φανερωμένης Σαλαμίνας.

Θεωρείται επιβεβλημένο και αυτονόητο τα δρομολόγια να επεκταθούν τουλάχιστον μέχρι τις 02.00  το πρωί, ειδικά κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη πορθμειακή γραμμή.

Θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι η Σαλαμίνα αποτελεί το μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού και η πολιτική των δρομολογίων, ιδιαίτερα σε μια αστική συγκοινωνία, όπως χαρακτηρίζεται η συγκεκριμένη πορθμειακή γραμμή, πρέπει να διαμορφώνεται με κριτήριο την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη προώθησε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το σχετικό αίτημα  του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας και καλεί τον Υπουργό Ιωάννη Πλακιωτάκη να προβεί σε άμεσες ενέργειές για την επίλυση του προβλήματος και να ενημερώσει τη Βουλή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)