to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:14 | 21.08.2020

Πολιτική

Ν. Κασιμάτη: Μάσκες για να προφυλαχθούμε από την αναισθησία της Υπουργού Παιδείας!

Μετά την κατακραυγή εναντίον της ανάλγητης κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι μάσκες – που είναι μέσο ατομικής και συλλογικής προστασίας από τον κορωνοϊό και η χρήση τους κρίθηκε υποχρεωτική ακόμη και για τα νήπια – θα δίνονται τελικά δωρεάν από τους δήμους στα σχολεία


Δήλωση της βουλευτή Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Σ. του Συμβουλίου της Ευρώπης

Αλήθεια, ούτε η πανδημία δεν μπορεί να συγκινήσει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας;

Γιατί προφανώς δεν έχουν καμία συναίσθηση της σχολικής πραγματικότητας, αλλά δυστυχώς ούτε της υγειονομικής πραγματικότητας ούτε και της οικονομικής κατάστασης των οικογενειών στην πατρίδα μας.

Μέχρι και σήμερα το πρωί η κα Κεραμέως επέμενε, για πολλοστή φορά, σε τηλεοπτική εκπομπή πως οι μάσκες είναι «προσωπικό αντικείμενο» και επαφίεται στην «ατομική ευθύνη» των γονέων και των μαθητών να τις προμηθεύονται.

Σα να μην αντιλαμβάνεται καθόλου τη διάκριση μεταξύ υποχρεωτικότητας και ατομικής ευθύνης.

Και αδιαφορώντας παγερά μπρος στον παράγοντα κόστος για μια οικογένεια μικρομεσαίων, μισθωτών ή και ανέργων(!), απαντούσε άλλα αντ’ άλλων: ότι τα παιδιά δεν θα τις φοράνε στο διάλειμμα... Ε, και;

Σα να μην αντιλαμβάνεται ότι η υλική αδυναμία αγοράς μασκών καθημερινά, όπως και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης άλλωστε, για μια οικογένεια μπορεί να είναι αντικειμενική πραγματικότητα, απαγορευτική για πολλές απολαύσεις δικαιωμάτων που καθίστανται τελικά πολυτέλειες!

Σα να μην αντιλαμβάνεται ότι τα παιδιά των οποίων οι γονείς δεν θα αντεπεξέρχονται στην υποχρέωση, ηθικά (με την έννοια της ατομικής ευθύνης) ή οικονομικά, θα είναι δαχτυλοδειχτούμενα και θύματα bullying, αλλά και θα κινδυνεύουν τα ίδια, οι συγγενείς τους, οι συμμαθητές και οι καθηγητές τους από τον κορωνοϊό. Ότι δηλαδή τα σχολεία θα μετατραπούν τελικά σε υγειονομικές βόμβες αφού τα παιδιά είναι υπερμεταδότες – γι’ αυτό δεν έκλεισαν άλλωστε πρώτα τα σχολεία στην πρώτη φάση της πανδημίας;

Όλα αυτά, ενώ η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα ανακοίνωσε από προχθές πως καθημερινά(!) θα διανέμονται 11 εκατομμύρια μάσκες σε μαθητές, διδάσκοντες και διοικητικό προσωπικό.

Ήρθε λοιπόν σήμερα μεγαλοπρεπές άδειασμα της Υπουργού Παιδείας από το Υπουργείο Εσωτερικών. Μετά την κατακραυγή εναντίον της ανάλγητης κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι μάσκες – που είναι μέσο ατομικής και συλλογικής προστασίας από τον κορωνοϊό και η χρήση τους κρίθηκε υποχρεωτική ακόμη και για τα νήπια – θα δίνονται τελικά δωρεάν από τους δήμους στα σχολεία.

Βεβαίως, αυτή η απόφαση θα πρέπει να αφορά σε καθημερινή(!) παροχή μασκών ανά μαθητή και εκπαιδευτικό ως ΜΑΠ και να συνοδεύεται από τα ανάλογα πρόσθετα κονδύλια της κεντρικής διοίκησης προς τους ΟΤΑ, ώστε να μη χρειαστεί να περικοπούν άλλα αναγκαία είδη που παρέχονται ήδη πενιχρά από τις σχολικές επιτροπές στα δημόσια σχολεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)