to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:37 | 22.07.2022

Πολιτική

Κεραμέως - Χατζηδάκης αφήνουν 847 μαθητές σχολείων της Νίκαιας χωρίς σχολικά γεύματα​

Στην Βουλή φέρνουν Γ. Ραγκούσης και Ν. Κασιμάτη την ένταξη όλων των σχολείων της Νίκαιας στο πρόγραμμα «σχολικά γεύματα», όπως ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.


Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  κατατέθηκε σήμερα από τον Κοινοβουλευητικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση και την βουλευτή Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίνα Κασιμάτη, ζητώντας απαντήσεις τόσο για την εφαρμογή του προγράμματος σχολικά γεύματα για το 2022-23, όσο και για την πλήρη επέκτασή τους σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Νίκαιας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, τα «σχολικά γεύματα», ένας επιτυχημένος θεσμός που υλοποιείται εδώ και πέντε χρόνια, είναι κομβικής σημασίας την εποχή που οι οικογένειες αντιμετωπίζουν πλείστα προβλήματα από την ακρίβεια στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, πέρα από τα πολλαπλά οφέλη στους μαθητές. Επισημαίνουν ότι στη Νίκαια απομένουν μόλις τέσσερα σχολεία που δε λαμβάνουν γεύματα, δηλαδή απαιτούνται 850 μερίδες επιπλέον κι αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη ζωτικής σημασίας για μαθητές και γονείς. Αναμένουμε τις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών, τόσο για την εφαρμογή τους όσο και για την αναγκαία επέκτασή τους.

Διαβάστε το κείμενο της Αναφοράς εδώ.

Αντίστοιχα, και η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίνα Κασιμάτη έφερε στη Βουλή  το ζήτημα του αποκλεισμού από το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων τεσσάρων (4) σχολείων της Νίκαιας,  όπως αυτό καταγγέλλεται αγωνιωδώς στην από 21/07/2022 επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη,την οποίαν η Βουλευτής κατέθεσε ως Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τους  αρμόδιους Υπουργούς  Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Πρόκειται για το 13ο Δημοτικό Νίκαιας με 250 μαθητές/τριες, το 18ο Δημοτικό Νίκαιας με 119 μαθητές/τριες, το 19ο Δημοτικό Νίκαιας με 218 μαθητές/τριες και το 26ο Δημοτικό Νίκαιας με 260 μαθητές/τριες (*στοιχεία μαθητικού δυναμικού 2021-2022). Για τα παραπάνω σχολεία δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, αλλά και καμία δέσμευση για το πότε και αν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Στην επιστολή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, υπογραμμίζει τα πολλαπλά οφέλη του Προγράμματος αλλά  και τη συνδρομή του σε πολλές οικογένειες που έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες προβλήματα οικονομικής φύσεως, όπως το κόστος της ενέργειας, των καυσίμων αλλά και των αγαθών πρώτης ανάγκης.

Η Νίνα Κασιμάτη στην αναφορά της τονίζει την ζωτική σημασία του προγράμματος - έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - για τους κατοίκους της Νίκαιας και ολόκληρης της Β’ Πειραιά καθώς λύνει το πρόβλημα πολλών οικογενειών, που λόγω της τεράστιας ακρίβειας αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης και καλεί τους κ.κ. Υπουργούς Νίκη Κεραμέως και Κωστή Χατζιδάκη να αναλάβουν άμεσα όλες τις πρωτοβουλίες, ώστε με την έναρξη του σχολικού έτους το Σεπτέμβριο του 2022 να εξασφαλισθεί η σίτιση των μαθητών και των μαθητριών σε ΟΛΑ τα σχολεία του Δήμου Νίκαιας και ολόκληρης της Β’ Πειραιά χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς  και να ενημερώσουν σχετικά τη Βουλή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)