to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:53 | 10.05.2021

Πολιτική

Ν. Κασιμάτη: Χαρδαλιάς και Αυγενάκης να ξεμπλέξουν τις αρμοδιότητές τους

Για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα κανονικά και με ασφάλεια, θα πρέπει οι υφυπουργοί της κυβέρνησης να μην πραγματοποιούν αντίθετες ως προς το περιεχόμενο δηλώσεις, σύμφωνα με την βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία


Το Σάββατο δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλια, να εισηγηθεί σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου την αναστολή του πρωταθλήματος της Super League 2, για λόγους αδυναμίας τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας εκ μέρους της διοργανώτριας Αρχής, και με τη δικαιολογία ότι η Πολιτική Προστασία δεν έχει ελεγκτική αρμοδιότητα αλλά «αρμόδια για την τήρηση και την επιτήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Super League 2 (και κάθε άλλης αθλητικής δραστηριότητας) είναι αποκλειστικά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού» επικαλούμενος σχετική ΚΥΑ.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης πέταξε πίσω το μπαλάκι στον κ. Χαρδαλιά δηλώνοντας πως «To Υφυπουργείο Αθλητισμού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του οποίου δεν περιλαμβάνονται εντεταλμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Πολιτείας (Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό κ.λπ.)... απευθύνεται συχνά προς τους εντεταλμένους μηχανισμούς για τους αναγκαίους ελέγχους τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις αθλητικές διοργανώσεις, όπως συμβαίνει με την επιτήρηση της εφαρμογής όλων των μέτρων εναντίον της πανδημίας σε κάθε κλάδο και κοινωνική δραστηριότητα».

Σχετικά, η Νίνα Κασιμάτη σχολίασε:

«Και νίπτοντας τας χείρας του, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, προσέθεσε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τη μη τήρηση των πρωτοκόλλων.

Με λίγα λόγια και μη μπορώντας να χωρίσουν δύο γαϊδουριών άχυρα, όπως λέει ο λαός μας,  η ανεκδιήγητη κυβέρνηση θα εισηγηθεί σήμερα στην επιτροπή των επιδημιολόγων την αναστολή του πρωταθλήματος της Super League 2, επειδή ο κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Αυγενάκης προφανώς αδυνατούν ή δεν θέλουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να συνεργαστούν αρμοδίως!

Είναι αυτονόητο ότι η επαπειλούμενη διακοπή του πρωταθλήματος, δύο μόλις αγωνιστικές πριν τη λήξη του, λειτουργεί αντικειμενικά και απαραδέκτως εις βάρος κάποιων ομάδων και υπέρ κάποιων άλλων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η τιμωρητική αυτή επιλογή για τη Super League 2, αναλόγως με το πώς θα εξελιχθεί, δυνητικά συνιστά πολιτική παρέμβαση για τη νέα σύνθεση της Super League.

Δεδομένης της πρόδηλης ασυνεννοησίας των αρμόδιων Υφυπουργών, καλώ τον Πρωθυπουργό και επικεφαλής του ανύπαρκτου «επιτελικού κράτους», κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, να συντονίσει άμεσα τους κ.κ. Χαρδαλιά και Αυγενάκη, ώστε να ξεμπλέξουν τις αρμοδιότητές τους και σε συνεργασία με τη διοργανώτρια Αρχή και τις Αρχές να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι δύο τελευταίες αγωνιστικές της Super League 2 με ασφάλεια για τη δημόσια Υγεία.

Αυτή άλλωστε είναι και η απαίτηση όλων των ομάδων που αγωνίζονται και θέλουν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους. Ανάμεσά τους βρίσκεται με μεγάλες αξιώσεις και ο Ιωνικός Νικαίας, ιστορική ομάδα της Β’ Πειραιά, που μπορεί να είχε χθες ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά εξακολουθεί να είναι μέσα στους στόχους του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League 2 και διεκδικεί την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία της Super League.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να λειτουργήσει με υπευθυνότητα τόσο έναντι των ομάδων και των φιλάθλων όσο και για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος μη δίνοντας βολικές… λύσεις στη λογική «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)