to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 21.07.2013

Πολιτική

Ν. Κακλαμάνης: «Μην παίζει με τις αντοχές μας ο Μπαλτάκος»

Σκληρή απάντηση στην προειδοποίηση του Γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου προς τους κυβερνητικούς βουλευτές «αν καταψηφίσουν θα πάμε σε εκλογές ακόμα και τον Αύγουστο» έδωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης.


«Μην παίζουν με τις αντοχές και τις ανοχές των βουλευτών. Να σέβονται τους εκλεγμένους βουλευτές, ακόμα και εκείνους που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά. Τελεία και παύλα» είπε ο βουλευτής της Ν.Δ στον Real fm 97,8.

O κ. Κακλαμάνης προέτρεψε μάλιστα τον κ. Μπαλτάκο να περιοριστεί στα καθήκοντα του: «Ο καθένας εφ’ ω ετάχθη. Η Εφημερίδα της Κυβέρνησης αναφέρει επί λέξει ποια είναι τα καθήκοντα του Γραμματέα της Κυβέρνησης. Ας περιοριστεί στα καθήκοντα του» είπε.

Στο θέμα των εκλογών, ο Ν. Κακλαμάνης είπε ότι έπρεπε να είχαν διεξαχθεί κατά την γνώμη του την προηγούμενη Κυριακή. ‘Εγώ ήμουν από αυτούς που είχαν την άποψη ότι οι εκλογές έπρεπε να είχαν τελειώσει την προηγούμενη Κυριακή. Υπό αυτή την έννοια, οι εντός εισαγωγικών απειλές για εκλογές , δεν με αφορούν καθόλου» πρόσθεσε. 

Για την τοποθέτηση του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα , ο κ. Κακλαμάνης αρκέστηκε να πει «υπήρχαν καλύτερες λύσεις υπό την έννοια του πιο ειδικού».

Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη για τον ρόλο που μπορεί να παίξει ο Κώστας Καραμανλής στο μέλλον. «Ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί εγγύηση ενότητας και σταθερότητας. Ας ελπίσουμε να μην έρθει η στιγμή να χρειαστεί η χώρα «σωτήρες». Αν έρθει εκείνη η ώρα, όμως, είναι θέμα του κ. Καραμανλή το τι θα πράξει». 

Ωστόσο, ο κ. Κακλαμάνης διευκρίνισε ότι δεν θα πρέπει να δαιμονοποιούνται οι συζητήσεις βουλευτών με τον πρώην πρωθυπουργό με τον οποίο οι περισσότεροι βουλευτές συνδέονται πολιτικά χρόνια.

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης επέμεινε ότι ισχύει η απόφαση του να είναι ξανά υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας. Συνέδεσε όμως, την τελική απόφαση του με τις πολιτικές συγκυρίες, όπως αν προκύψουν ταυτόχρονα δημοτικές με εθνικές εκλογές. «Τότε θα σκεφθώ αν θέλω να μείνω στην κεντρική πολιτική σκηνή ή να επιστρέψω στην αυτοδιοίκηση» τόνισε. 

Πηγή: real.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)