to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:48 | 07.10.2019

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Τι σημαίνει σήμερα πολιτική για την κατοικία

«Η Ανοιχτή Πόλη ήδη προεκλογικά είχε καταθέσει μια σειρά από προτάσεις για την προστασία του δικαιώματος της κατοικίας. Προτάσεις για την χρήση του οικιστικού αποθέματος του Δήμου Αθηναίων. Σε αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε και το επόμενο διάστημα. Αξιοποιώντας και τις θετικές Ευρωπαϊκές εμπειρίες. Για μία πόλη που θα δίνει περισσότερα στους ανθρώπους της»


(Η αφίσα από την συζήτηση που είχε διοργανώσει προεκλογικά η Ανοιχτή Πόλη)

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίας, τονίζει σε ανάρτησή του στα social media:

Παγκόσμια μέρα κατοικίας σήμερα. Παγκόσμια ημέρα για ένα δικαίωμα που δέχεται επίθεση. Την ίδια στιγμή όμως, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ανοίγει ξανά ένας ουσιαστικός διάλογος για το δικαίωμα στην κατοικία. Υπάρχουν παραδείγματα δημόσιων πολιτικών που αναδεικνύουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Βερολίνου με την αγορά 6.000 διαμερισμάτων ακριβώς για να υλοποιήσει μια δημόσια πολιτική στέγασης.

Πολιτική για την κατοικία σήμερα σημαίνει πολιτική για τις απαραίτητες υποδομές που κρατάνε τους κατοίκους σε μια γειτονιά και την γειτονία ζωντανή. Σημαίνει πολιτική που να προστατεύει τις μικτές χρήσεις, δηλαδή να μην επιτρέπει την υπέρ-επέκταση της διασκέδασης και του τουρισμού ενάντια στην κατοικία. Να αντιμετωπίσει φαινόμενα gentrification και να θέσει όρια και κανόνες για την βραχυχρόνια μίσθωση.

Σημαίνει πολιτική για σύγχρονα προβλήματα όπως η ενεργειακή φτώχεια. Τέλος σημαίνει κοινωνική ευαισθησία και αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση της αστεγίας.

Η Ανοιχτή Πόλη ήδη προεκλογικά είχε καταθέσει μια σειρά από προτάσεις για την προστασία του δικαιώματος της κατοικίας. Προτάσεις για την χρήση του οικιστικού αποθέματος του Δήμου Αθηναίων. Σε αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε και το επόμενο διάστημα. Αξιοποιώντας και τις θετικές Ευρωπαϊκές εμπειρίες. Για μία πόλη που θα δίνει περισσότερα στους ανθρώπους της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)