to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ν. Ηλιόπουλος στις Βρυξέλλες: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιστής των εργασιακών δικαιωμάτων και θυμάτων της κρίσης

Η ελληνική πρόκληση εναντίον της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης και της λιτότητας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο υπό κατάληψη Κοινωνικό Κέντρο της οδού Βιαντούκτ, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τη συνοικία που στεγάζει τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες


Η ελληνική πρόκληση εναντίον της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης και της λιτότητας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο υπό κατάληψη Κοινωνικό Κέντρο της οδού Βιαντούκτ, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τη συνοικία που στεγάζει τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Οι ακτιβιστές της ελληνικής αποστολής 'έτυχαν μιας θερμής υποδοχής και φιλοξενίας στις Βρυξέλλες, ενώ η παρέμβαση στη συζήτηση του Νάσου Ηλιόπουλου, της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού, με τους ομιλητές να αναφέρονται στην Ελλάδα ως παράδειγμα αγώνων. 

«Το ευρωπαϊκό κατεστημένο απέτυχε να επιβάλλει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος, εκτιμώντας ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση που σχηματίστηκε από τις εκλογές της 20 Σεπτεμβρίου προσπαθεί να στηρίξει την επανεκκίνηση της οικονομίας και την απασχόληση και να βγάλει το γρηγορότερο τη χώρα από τη νέα συμφωνία.  

Για τον Ν. Ηλιόπουλο η ελληνική κυβέρνηση και οι εργαζόμενοι στη χώρα μας αγωνίζονται για μια Ευρώπη δημοκρατική, αλληλέγγυα, με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, που να σέβεται τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους, ενώ η διαπραγμάτευση άφησε ανοικτά πολλά μέτωπα, που από τη πλευρά της κυβέρνησης της αριστεράς θα πρέπει να κλείσουν περιορίζοντας τις αρνητικής συνέπειες στη κοινωνική πλειοψηφία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μια πολιτική δύναμη που δεν αποδέχεται ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο νεοφιλελεύθερο παράδειγμα», συμπλήρωσε ο Ν. Ηλιόπουλος παραφράζοντας το γνωστό απόφθεγμα της Μ. Θάτσερ, ενώ την ίδια στιγμή κατέστησε σαφή τη προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων με άξονα τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που επιτρέπουν στους εργαζόμενους μια αξιοπρεπή εργασία και ζωή.

Στην εκδήλωση – συζήτηση συμμετείχε ο συντονιστής του Transform Europe Βάλτερ Μπάιερ, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλίστρια στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο Φελίπ βαν Κεϊρσμπίλεκ, ο γενικός γραμματέας του CNE και συντονιστής του AlterSummit Βελγίου, ο Γάλλος συνδικαλιστής και στέλεχος του Transform Europe Κρίστιαν Φιλπόσκι, o υπεύθυνος της Ομοσπονδίας Μεταφορών, Επικοινωνιών και Θάλασσας των ισπανικών Εργατικών Επιτροπών CC.OO. Χεσούς Ντένια Μεντράνο και ο υπεύθυνος του συνδικάτου της Χώρας των Βάσκων ELA Χοσέ Μανουέλ Σανχουάν.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση εναντίον του TTIP και του CETA στη πλατεία Λουξεμβούργου, στο κέντρο της συνοικίας των ευρωπαϊκών αρχών στις Βρυξέλλες. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)