to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:33 | 16.04.2021

Πολιτική

N. Ηλιόπουλος: Πρόταση κλειδί η διαγραφή και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους

«Tο νομοσχέδιο για τα εργασιακά καταργεί το 8ωρο και μειώνει τους μισθούς» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3


"Αν η κυβέρνηση νομίζει ότι απλώς έχουμε πατήσει ένα 'pause' στην οικονομία, και θα συνεχίσουμε από εκεί που την αφήσαμε πριν την πανδημία, τότε κάνει μεγάλο λάθος. Η ίδια η ζωή έχει κρίνει την κυβερνητική πολιτική, που μας οδήγησε το 2020 στην 3η μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη", επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

"Οι ίδιοι οι παράγοντες της αγοράς αγωνιούν ότι 1 στις 3 μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. Από τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν το κράτος δεν θα έχει τίποτα να εισπράξει. Γι' αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταθέτει πλήρως ορθολογικές και κοστολογημένες προτάσεις στήριξης της οικονομίας στα 5,7 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποφύγουμε εκατοντάδες λουκέτα και χιλιάδες απολύσεις", είπε.

"Πρόταση-κλειδί στο οικονομικό μας πρόγραμμα", συνέχισε ο Ν. Ηλιόπουλος, “είναι η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους προς το δημόσιο με διαγραφή μέρους του και αποπληρωμή του υπολοίπου σε ένα σχήμα 120 δόσεων". "Και για να σας δώσω ένα ακόμη παράδειγμα, στο πλαίσιο της πρότασής μας, μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων να καλύψει το κράτος για έξι μήνες, η δαπάνη ανέρχεται στα 1,6 δισ. ευρώ και είναι απολύτως εφικτή. Επομένως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη να είναι πολύ προσεκτική όταν μιλάει για... λεφτόδεντρα, ειδικά όταν έχουν φροντίσει με τις απευθείας αναθέσεις να φάνε και τα πόμολα ", τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, ο Ν. Ηλιόπουλος κατήγγειλε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι "επιδιώκει μια ζωή-λάστιχο και εργασία χωρίς δικαιώματα για τους εργαζομένους, κατάργηση του 8ωρου, απλήρωτες υπερωρίες, και μείωση μισθού". "Το σχέδιο νόμου θυμίζει τις πιο μαύρες ημέρες της ελληνικής χρεοκοπίας, όταν η ΝΔ καταργούσε τις συλλογικές συμβάσεις και θέσπιζε τον υποκατώτατο μισθό εν μια νυκτί", επισήμανε. Και διαβεβαίωσε: "Η κοινωνία και οι εργαζόμενοι δεν περιμένουν πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους, αλλά εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση θα σταθούμε στο πλευρό τους και πλάι στα δίκαια αιτήματά τους".

Για τις διαπραγματεύσεις στην Άγκυρα, ο Ν. Ηλιόπουλος είπε: "Το συνολικό πρόβλημα έλλειψης στρατηγικής της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει. Η Ελλάδα τρέχει πίσω από τις τουρκικές προκλήσεις. Η εξωτερική πολιτική δεν είναι το δυνατό σημείο της ΝΔ. Και αυτό το είδαμε και με τη στάση που κράτησε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, μία σημαντική διπλωματική ήττα του Ερντογάν".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)